Гана падна в капан с "черно тото"

Гана падна в капан с "черно тото" | StandartNews.com

Федерацията на Гана поиска помощ от полицията, за да изчисти името си. То бе почернено от скандални разкрития на английските "Ченъл 4" и "Телеграф". Журналисти под прикритие се разбраха да организират две контроли на "Черните звезди" след световното, които да завършат при определен резултат. Африканците щели да вземат по 100 000 паунда за тях.

В ролята на посредници между тях и ганайската федерация влязоха агентът Кристофър Форсайт и Oбед Нкиета, изпълнителен директор на "Барекъм Челси". "Телеграф" обяви, че те са стигнали до президента Кеши Нянтики срещу подкупи от по 30 000 паунда. Нянтики получил предложението за договор с мнимата фирма "Даймънд", в който пишело, че тя ще наема съдиите. Това е забранено от ФИФА.

"Публикациите не са верни. Не присъствам на нито един от представените записи. Нито пък съм подписвал такъв договор. Хвърлих го веднага на нашите адвокати, дори не съм го чел. Не мога да кажа "да", без специалистите да го видят. Искаме да уверим всички, че Гана не участва в подобни манипулации", обяви Кеши Нянтики. Той разкри също, че федерацията е повдигнала обвинение за измама срещу Форсайт и Нкиета.

Скандал със залагания избухна и във Франция. Днес стана ясно, че 87 футболисти от Лига 1, 2 и Националната са хванати да залагат на мачове, което е забранено. "Сред тях няма национали", замазаха положението властите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай