Футболисти ветерани участваха в международен турнир в Ардино

Футболисти  ветерани участваха в международен турнир в Ардино  | StandartNews.com

Първи международен футболен турнир за ветерани се проведе на 11 юли в Ардино. Надпреварата бе под патронажа на кмета на общината Ресми Мурад и за Купата на Ардино. В турнира участваха отбори от Турция , Кърджали и домакините от Ардино. Поради финансовата криза в Гърция в последния момент гостите от южната съседка се отказаха от участие. Тимът на Турция бе съставен от бивши футболни звезди на „Юнак"Ардино от славните години през 80-те години на миналия век. „Целта на турнира е да се почете паметта на всички покойни футболисти и деятели от клуба.Благодаря на ръководството на община Ардино и кмета Ресми Мурад за оказаната подкрепа и съдействие за организирането на спортната проява", каза президентът на ФК „Юнак 2000" Метин Мустафов.

Градският стадион бе в отлично състояние по време на турнира. На финала „юнаците" победиха тима на „Арда 1924" от Кърджали с 6:5 след дузпи и грабнаха купата на Ардино. За най-добър играч на турнира бе определен Билгин Сали – Бъгън от „Юнак", за най-добър вратар – Илхан Чошкун от Бурса.

Първото издание на турнира протече при изключително голям интерес и се превърна в истински празник за малки и големи фенове на любимата игра.„Подкрепяме инициативата и ще направим всичко възможно да се превърне в традиция", заяви при закриването кметът на родопската община Ресми Мурад, който обеща догодина да облече фланелката на „Юнак".Главен съдия бе дългогодишният рефер Валентин Нейчев – Фарко, който пристигна за надпреварата от Ню Йорк. „Изключително съм развълнуван. Това е една много хубава инициатива. След 30 години отново съм в Ардино. Тук се събраха футболисти от пет поколения. Надявам се този турнир да се превърне в традиция", заяви 57-годишният Красимир Аврамов от Стара Загора, бивш играч на „Юнак" от 70-те – 80-те години на миналия век

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай