Фулъм с нов собственик

Фулъм с нов собственик | StandartNews.com

Фулъм има нов собственик. Той е пакистанеца Шахид Хан, съобщава официалният сайт на клуба. Продажбата бе за 200 милиона паунда, а досегашният собственик Мохамед Ал Файед е сключил сделката, съобщават от Острова.

Новият собственик на тима, в който играе Димитър Бербатов, притежава и отбора на Джаксънвил Джагуарс от Националната лига по американски футбол.

„Моето време като пазител на Фулъм един ден щеше да достигне своя край и аз чувствам, че този момент е настъпил". Това пише в официално изявление на Ал Файед.

„Мисля, че времето е най-правилното, защото намерих много добър човек с лицето на Шахид Хан, който да поеме отговорността и привилегията, която аз имах от 1997 година насам", казва досегашният собственик на Фулъм.

Освен че вече притежава два отбора, Шахид Хан е президент и собственик на компания в автомобилната индустрия. Фирмата се занима с автомобилни части и е 14-та по големина в Северна Америка. През декември 2011 година пък Хан купува Джаксънвил Джагуарс от NFL.

Собственикът на Фулъм е пакистанец, но заминава за САЩ през 1967 година. Тогава е едва на 16. Учи за инженер в Илинойс. Още като студент започва работа в Flex-N-Gate.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай