Финалът е ясен! Ливърпул срещу Челси за Купата на Лигата

Класата на селекцията на Юрген Клоп си каза думата

Финалът е ясен! Ливърпул срещу Челси за Купата на Лигата | StandartNews.com

Отборът на Ливърпул е вторият финалист в тазгодишното издание на "Карабао Къп". Селекцията на Юрген Клоп бе победила Фулъм с 2:1 в първата среща, а тази вечер реваншът в Лондон завърши при равенство 1:1, което се оказа напълно достатъчно за мърсисайдци да продължат към заветната битка за отличието, пише "Топ спорт". Там ще ги чака техният стар познайник в третата по престиж надпревара на Острова - Челси. Снощи хората на Почетино направиха на пух и прах Мидълзбро.

Ливърпул донякъде реши всичко в този полуфинал с настъпването на 11-ата минута. Луис Диас навлезе опасно в наказателното поле, след което отправи изстрел по посока вратата на "котиджърс". Топката се отклони в тялото на Палиня и подмами фатално Бернд Лено за 0:1.

Последва равностоен период в срещата, през който и двата тима бяха много близо до попадението.

В средата на втората част Фулъм можеше да проклина съдбата, след като Андреас Перейра нацели гредата след изстрел от непосредствена близост в наглед опразнената врата. В ответната акция пък Харви Елиът не съумя да докара нещата до 0:2.

Ливърпул така и не реши турнирната битка и поради това се наложи да трепери сериозно в последните минути. В 77-ата Хари Уилсън проби отляво и отправи пас, който леко се вдигна над земята след шпагат на "червен" футболист. Иса Диоп обаче не чакаше втора покана и изпреварвайки Ван Дайк се разписа за 1:1.

Следващите мигове не бяха никак лесно за отбраната на мърсисайдци, през които се наложи дори да видим и едно прекрасно спасяване на Келъхър. В крайна сметка класата на Ливърпул си каза думата и така "червените" си проправиха път към големия финал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай