Федерер засипа Рафа със суперлативи

Чудесно е, че днес спечели "Ролан Гарос" за невероятния 13-и път, написа Маестрото

Федерер засипа Рафа със суперлативи | StandartNews.com

Швейцарската легенда в тениса и голям джентълмен Роджър Федерер използва социалните мрежи, за да поздрави Рафа Надал за 13-ата му титла от "Ролан Гарос" и изравняването му с него по успехи в Големия шлем.  

"Винаги съм имал огромно уважение към моя приятел Рафа, като личност и шампион. Като мой най-голям съперник от толкова много години аз вярвам, че взаимно сме се подтиквали да бъдем по-добри играчи. Затова за мен е истинска чест да го поздравя за 20-ата му титла от Големия шлем, която спечели днес в Париж. Чудесно е, че той спечели "Ролан Гарос" за невероятния 13-и път, което е едно от най-великите постижения в спорта. Поздравявам и неговия отбор, защото никой не може да направи това сам. Надявам се 20 е само една стъпка по пътя, който ние двамата продължаваме. Добра работа, Рафа. Ти го заслужаваш!, написа Федерер в профила си със Фейсбук.

След триумфа в Париж Надал, каза, че за него не е важно, че е изравнил Федерер по титли днес, а че се е върнал на корта в тази кошмарна година и отново е спечелил.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай