Емил Нейков: Знаех, че ще взема медал

Синът на последната ни олимпийска шампионка стана световен шампион

Емил Нейков: Знаех, че ще взема медал | StandartNews.com

Кадър bTV

Синът на Румяна Нейкова - Емил, върви уверено по стъпките на забележителната си майка. В неделя 19-годишният гребец триумфира с титлата на световното първенство по гребане за младежи до 23 години в Рачице, Чехия. 

Родният талант, представител на столичния клуб "Академик", победи със страхотен финален рейд. Благодарение на него той успя се придвижи от четвъртата до първата позиция във втората половина на 2000-метровата отсечка и да се окичи със златния медал.

"Страхотно се чувствам, не знам как да го опиша с други думи. Това е нещо голямо за мен. До самия полуфинал не можех да повярвам. Вървях доста убедително в гонките, бях почти сигурен, че ще взема медал. Все още не мога да го усетя, да се зарадвам истински, все още съм в еуфория", каза Емил Нейков пред журналистите на летище София, предаде bTV.

Стравненията с майка му са неизменни. Румяна Нейкова е последната ни олимпийска шампионка - Пекин 2008. Самата тя разкри, че й е било много по-лесно като състезател, отколкото сега да гледа отстрани.

"Като състезател никога не съм се притеснявала, но вчера бях много притеснена. Моите съвети преди старта бяха, че трябва да повярва в силите си, за да не съжалява. Да направи всичко по силите си и да знае, че последните метри ще бъдат решаващи.", добави Нейкова.

"Винаги съм знаела, че бремето му е изключително тежко. Трябва да е по-силен от мен и баща си. Надявам се това нещо да не му влияе на психиката, на всичко около него", добави гордата майка.

Лазар Пенев завоюва бронзов медал във финала на скиф лека категория. "Този медал носи доста голяма тежест, отделихме доста време за подготовка и труд. Надявам се на още по-големи успехи. Това ми е първи медал на международно състезание. Гордост е, радост е и не мога да повярвам", каза той, посвещавайки медала си на своите родители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай