Елин Топузаков се изповяда за Левски

Топузаков говори и за бъдещето, като този въпрос го остави отворен за решение

Елин Топузаков се изповяда за Левски | StandartNews.com

Назначеният за временен треньор на Левски Елин Топузаков очерта краткосрочните цели пред отбора, който утре излиза в домакински мач срещу Берое в 27-я кръг. Бившият централен защитник заяви, че целта е да се спечелят всички мачове до края на сезона, за да се гарантира мястото в топ 6. А след това да се атакуват и позициите по-нагоре.

Топузаков говори и за бъдещето, като този въпрос го остави отворен за решение в ръцете на ръководителите.

"Имаме проблеми с травми, освен трайно контузените Билал Бари и Кристиян Димитров, също така Илиан Стефанов е малко по-далече от завръщане в основната група. Хосе Кордоба също ще бъде преценен в следващите 24 часа до мача дали ще може да вземе участие", обясни каква е ситуацията в съблекалнята Топузаков.

"Със сигурност – да не казвам, че сме задължени, но трябва да покажем по-доминираща игра пред противниковата врата, да създадем повече положения. Защото в крайна сметка трябва да печелим мачове и точки, за да бъдем близо до целта, която сме си поставили, близо в топ 4. Защото всеки един мач може да донесе позитиви, както и негативи. Мисля, че сме подготвени и достатъчно мотивирани, за да покажем пред нашата публика и с тяхната подкрепа, да се превъплъти в офанзивна игра, обясни младият специалист.

Съставът ще бъде подбран от хората, които са в топ-форма в момента, обясни Топузаков. И като се добави, че има и доста проблемни футболисти, то той сам подсказа, че изборът за стартовия състав не е голям.

"Трябва да си вземем всички мачове до края в редовния сезон, за да си гарантираме и място в топ 6, и по-нагоре в четворката. Естествено, че всеки се бори за това. От утре започваме с противник, който не казвам, че се бори за оцеляване, но си има своята история. И няма да ни даде нищо даром. Искам да направим така, че феновете да се гордеят с този отбор, а това минава през победи".

"Във футбола винаги има опасности и рискове. Ако ние не изглеждаме по добрия начин, ако не си вкарваме положенията, в края на сезона ще получим това, което заслужаваме. Ние сме в такава позиция, трябва да си печелим мачовете и зависим от други обстоятелства. Но искам да покажем, че имаме желанието да печелим всеки един мач".

"В клуб като Левски няма как да няма напрежение", обясни Топузаков на въпрос дали всички се справят с напрежението след проблемите извън терена, а последвалата оставка на Станимир Стоилов няма как да има и един позитивен нюанс. "Или издържаш на него и продължаваш, или се отказваш и отпадаш от играта, както се казва. Няма нещо, което да ме притеснява. Още една седмица, която мина като работа с футболистите, преодоляваме катаклизмите. Тяхната работа е да играят и да се концентрират върху мачовете. Аз съм ОК, без значение къде съм в структурата на клуба Левски. Имам да давам много на Левски, защото съм получил".

След това той обясни, че са взети мерки и за пропуснатите дузпи, които костваха много точки на тима. Последният пример беше от "вечното дерби" с ЦСКА, когато опитният Ивелин Попов не успя в последната минута да вкара от 11-те метра.

"Да, взели сме мерки за дузпите. Двама съм определил. След тренировка остават и бият по 20 дузпи. Всичко е въпрос на тренировки, на труд, но с много повторения и тренировки, в това отношение се ще подобрим".

Дали съм имал разговор с Наско Сираков след дербито? Почти всекидневно, по няколко часа, не само след ЦСКА. С Наско и с Даниел Боримиров постоянно обсъждаме спортни неща, формата на момчетата. Когато се говори за футбол, и 24 часа няма да стигнат. До там се изчерпват моите правомощия. Срещи със спонсори не е в моя ресор, никога не съм го целял. Но с тях двамата се говори за всякакви въпроси. За бъдещето и думите на Сираков и Боримиров – само времето ще покаже. Ръководството ще вземе най-доброто решение", завърши Топчо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай