Ексцесии при победа на Мъри

Ексцесии при победа на Мъри | StandartNews.com

Дъжд от бутилки и ядосан треньор взривиха Казахстан

Ексцесии белязаха втората победа на "Астана" в първенството на Казахстан. Водените от Станимир Стоилов шампиони биха като гост "Ордабаси" с 3:1. Столичани откриха още в 10-та минута след гол на Деспотович. Домакините изравниха само три минути по-късно след попадение на Юнузович. Автогол на Симчевич върна водачеството на Мъри и компания. Интригата в двубоя бе окончателно убита, след като Аничич се озова сред голмайсторите в края на първата част. И двата тима приключиха мача с по 10 души. Мужиков бе изгонен от шампионите, а за домакините Муктаров не видя последния съдийски сигнал. Провалът на "Ордабаси" вбеси местните фенове. Привържениците изразиха яростта си с дъжд от празни бутилки по футболистите на любимия им тим, съобщи "otyrar.kz".

Видеото от любопитната случка стана хит в Казахстан, а хулиганите се превърнаха в посмешище. "Каква висока спортна култура показват феновете от Шимкент", смеят се противниците им. Друг любопитен момент също беляза сблъсъка. Треньорът на домакините Бахтияр Байсеитов нахлу на терена в 70-та минута. Спецът бе бесен от съдийско решение и се втурна да търси саморазправа.

Възпитаниците на Станимир Стоилов продължават безгрешния си ход по пътя към защитата на титлата си. "Астана" е с актив от шест точки след първите два кръга на местното първенство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай