Екшън на "Уимбълдън"! Ноле продължава похода си към осма титла

Сърбинът се класира за четвъртфиналите

Екшън на "Уимбълдън"! Ноле продължава похода си към осма титла | StandartNews.com

Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на "Уимбълдън" след успех над Хуберт Хуркач с със 7-6(6), 7-6(6), 5-7, 6-4. Така сърбинът продължава похода си към осма титла в Лондон, рекорд, който за момента принадлежи на Роджър Федерер.

След днешното подновяване на играта Ноле срещна затруднения и опонентът му върна интригата в двубоя, но впоследствие отново намери верния ритъм и записа 32-ра поредна победа в турнира само с един загубен сет.

Следващото предизвикателство пред Джокера ще бъде Андрей Рубльов.

В първата част на мача, който започна вчера вечерта се стигна до тайбрек. Полякът водеше с 6:3 и имаше три сетбола, но Джокович успя да спечели пет поредни точки да измъкне драматично частта, информира БГНЕС.

Във втория сет картината се повтори до 6-6, като този път Хуркач спаси един сетбол в тайбрек, но при втория се предаде и преднината на сърбина стана голяма.

Мачът продължи днес следобед, като Хуберт Хуркач успя да вземе третата част като направи решителен пробив при 6-5. В четвъртия сет обаче той загуби гейм на свое подаване, което бе напълно достатъчно на Новак Джокович за крайния успех.

Дебют на четвъртфиналите в "Ол Инглънд Клъб" ще направи Даниил Медведев. Руснакът спечели първите два сета срещу Иржи Лехечка - 6-4, 6-2, след което световният №37 преустанови участието си заради контузия. Днешната победа е 45-а за Медведев от началото на годината, като той е лидер в Тура по този показател.

Следващото изпитание пред третия поставен ще бъде Кристофър Юбенкс, който изненадващо победи Стефанос Циципас с 3-6, 7-6(4), 3-6, 6-4, 6-4.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай