Дядо нудист засрами национал на Белгия

Дядо нудист засрами национал на Белгия | StandartNews.com

Премиерът на страната ще вика за "дяволите" срещу Италия

Вратарят на Белгия Тибо Куртоа бра невиждан срам заради дядо си, който е нудист. 77-годишният Дюдон даде интервю за местен вестник чисто гол. В него той говори за ексцентричния си начин на живот.

"Нудист съм вече 50 години. Практикувал къде ли не - плажове във Франция, сауна в Холандия. Сега реших да пробвам и в родината", признава старецът, докато развежда журналиста из камп в Сой, предназначен за хора с неговите виждания. "Не очаквах, че лагерът е толкова голям. Не съм си и мислил, че имаме толкова добре изградени курорти за нас. Ако времето е хубаво, това лято ще прекарам няколко дни тук", заканва се Дюдон.

Освободеното поведение на стареца се пагубно за известния му внук. Стражът на "дяволите" стана за посмешище в цялата страна, а съотборниците му в националния тим не спират да го бъзикат.

Двуметровият вратар ще има перфектния шанс да се спаси от подигравките с добра игра в понеделник, когато белгийците стартират участието си в турнира. На стадиона в Лион Тибо и компания ще мерят сили с финалиста от последното европейско Италия. Допълнителна мотивация за възпитаниците на Марк Вилмотс ще бъде присъствието на министър-председателя на Белгия Шарл Мишел. Политикът дал думата си, че ще присъства на мача, за да подкрепи сънародниците си, които са в най-тежката група. Освен с "адзурите" те ще мерят сили и със селекциите на Швеция и Ейре.

Чехи и белгийци в бой за бирената титла

Тъй като футболът и бирата вървят ръка за рака, английското издание "Independent" направи списък с най-популярните напитки от всяка държава, която участва на Евро 2016. Домакините от Франция предпочитат най-много "Gavroche", която е 8,5 % алкохол. Бирата ще бъде и най-масовата в родината на Жан дьо Лафонтен. За 330 мл от напитката с вкус на карамел, меки летни плодове и деликатни аромати феновете ще плащат по 3,4 евро. За другите отбори то "А" група най-популярни са швейцарската "1936 biere", румънската "Ursus Premium" и албанската "Iliria Weissbier". За англичаните пък най-масовата бира е "Charnwood, Fox Tale". Съперниците им предпочитат "Baltica No.6 Porter" (Рус), "Golden Pheasant" (Слов), "Celt Experience" (Уелс). В група "C" германците залагат на "Franziskaner". В Украйна пък предпочитат "Obolon Lager". Поляците пият "Tyskie Gronie", а в Северна Ирландия "Boundary". В групата на европейските шампиони изборът също е много интересен, тъй като тук са и майсторите на бирата. Испанците харесват "Tyris, Riu Rau", хърватите пък "Zagrebacka Pivovara, Ozujsko". Чехите определено се славят със своята бира и гордо представят държавата си с нея. В случая най-масова е "Budweiser Budvar". В Турция пък пият най-много бирата, която е позната много и у нас - "Efes". В група "E" - "Birrificio del Ducato" за италианците, "White Hag" за Ейре и "Omnipollo" за шведите. Но има жесток противник - Белгия. А тяхната бира "Westmalle" е една от най-популярните в света. В Португалия пък феновете на футбола пият "Sagres", а в Австрия "Brew Age, Hopfenauflauf". Унгарците пият "Hopfanatic", а Исландия "Einstok White Ale".

Спецовете пък са категорични - чака ни зверска битка на финала за бирената купа между чехи и белгийци.

Красавици и Бала откриха "Хюндай Фен Парк"

Ден преди старта на европейското първенство бе официално открит "Хюндай Фен Парк", който е част от Ариана Футбол Парк. Атракцията е разположена на стадион "Юнак" в Борисовата градина. След успешното представяне преди две години по време на Мондиала в Бразилия отново се чака наплив от хора. Подготвени са многобройни забавления.

На тържествено откриване присъстваха футболната легенда Краси Балъков и Стефан Митов, кънтри мениджър на "Индустриал Комерс", официален вносител на Hyundai за България (на снимката с Балъков). Бала отдели специално внимание като се включи в томболата, която при тестване на един от моделите на южнокорейската фирма, предлага възможност за спечелване на топка - официална реплика на тази на европейското.

В откриването се включиха и красивите момичета на "Мис Национален отбор" Наделина Добрева и Лилия Петрова. Те заедно със Мис Баскетбол Симона Димитрова са лица на развлекателното, коментаторско студио "Фен зона", което ще се излъчва по БНТ по време на Евро 2016.

Роналдо нахлува в студиото на "Нова"

Специално за Eвропейското първенство по футбол "Нова" оборудва спортното си студио с 3 топ технологични системи, пионери на международния телевизионен пазар. Така българските зрители ще бъдат сред първите в света, които ще имат възможността да съпреживеят ключовите моменти от мачовете чрез виртуална реалност. Благодарение на иновативните технологии, зрителите ще видят реалните футболисти като Кристиано Роналдо да влизат в студиото на "Нова", заедно с водещите. Осигурена е и техническа възможност за живи връзки по време на студийната програма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай