Двама президенти на крака при Камата

Двама президенти на крака при Камата | StandartNews.com

Президентите Георги Първанов и Петър Стоянов са сред първите гости на юбилея на Христо Стоичков. Три часа преди началото на грандиозния футболен спектакъл на националния стадион "Васил Левски" трибуните започнаха да се пълнят.

Христо Стоичков е лицето на България, но тя не използва докрай името му. Това каза президентът (2002-2012) и лидер на АБВ Георги Първанов, който е сред гостите на шоуто "50 години номер 8". Първанов заяви, че успяващият българин трябва да бъде показан в целия си блясък. "България пропусна много шансове да използва името му. Когато се казва България, всички се сещат за Стоичков", заяви Първанов.

Три неща определят успеха на Христо Стоичков - талант, чувство към футбола и характер. Това каза президентът (1997-2002) Петър Стоянов преди началото на юбилейната среща. "Той обедини България с таланта си. Харесват го не само цесекарите, но и левскари... всички фенове в България", заяви Стоянов и предложи стадионът на пловдивския Марица да бъде прекръстен на "Христо Стоичков".

Легендарният треньор Димитър Пенев също пристигна във ВИП-ложата. Семейството на Стоичков с двете му дъщери вече са на стадиона. Сред първите гости се забелязват и известни български актьори, приятели на Христо Стоичков.

Юбилеят на Христо Стоичков „50 години номер 8" събира в София множество легендарни футболисти.
От 20:00 часа на националния стадион „Васил Левски" ще излязат Хосе Мария Бакеро, Даниеле Масаро, Карлос Валдерама, Георге Попеску, Георге Хаджи, както и Димитър Бербатов, Красимир Балъков и много други.

Специални гости ще бъдат Стефка Костадинова и Илиана Раева. Мачът пък ще бъде прекъсван няколко пъти, за да се отдаде почит на починалите през тази година Трифон Иванов и Йохан Кройф.

Очаква се националният стадион „Васил Левски" да бъде пълен до краен предел, след като всички билети отдавна бяха разпродадени. Час и половина преди срещата билетите на черно се продават за сто лева. Вчера цената им стигна космическите 500 лева.

Димитър Бербатов се превърна в репортер преди футболното шоу на Христо Стоичков, предаде БЛИЦ. Нападателят на ПАОК предаваше на живо в социалните мрежи от автобуса на звездите. Митко извади телефона и го насочи към присъстващите, задавайки им въпроси. Вижте видеото ТУК.

"Легендарен, кажи нещо за феновете", обърна се Бербатов към Камата, след което задаваше въпроси и на гостите му.

Прякото включване завърши с подвиквания - Репортерите да слизат!!!, след което Бербатов обеща да излъчва отново и по време на мача.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай