Дортмунд отново срази Нюкасъл

В следващия кръг от групата Дортмунд ще гостува на Милан на 28 ноември

Дортмунд отново срази Нюкасъл | StandartNews.com

Борусия Дортмунд срази Нюкасъл с 2:0 и записа втора победа над този съперник в група F на Шампионската лига, след като преди две седмици го надви с 1:0 и в Англия.

Двубоят на „Сигнал Идуна Парк” започна с домакински натиск, като звездата на Борусия Никлас Фюлкруг имаше много добра възможност да открие резултата още в 13-ата минута на двубоя. Германският национал стреля силно от удобна позиция, но стражът на гостите Ник Поуп предотврати сигурен гол.

Адейеми също се опита да затрудни стража на "свраките", който отново спаси с блестяща намеса. Все пак "жълто-черните" поведоха в резултата в 26-ата минута, когато двойно подаване между Никлас Фюлкруг и Марсел Забитцер завърши с точен изстрел на германския национал за 1:0.

Борусия имаше нов шанс за гол в 35-ата минута. Тогава Никлас Зюле се включи добре по десния фланг и центрира ниско. На границата на наказателното поле Забицер отправи удар с десния крак, но прати топката над вратата на "свраките".

Последва натиск на Нюкасъл и точно преди края на първата част Киърън Трипиър центрира от корнер, а на далечната греда капитанът Джамал Ласелс свали топката към Жоелинтон, чийто удар обаче бе неточен. 

Малко след почивката домакините имаха шанс за втори гол след шут на Адейеми и рикошет във футболист на Нюкасъл, но топката попадна в обятията на Поуп. Гостите отговориха с удар от границата на наказателното поле на резервата Мигел Алмирон, но топката профуча покрай вратата. 

В 55-ата минута Жоелинтон успя да се вклини между централните защитници на Дортмунд и засече центриране отдясно на Тино Ливраменто, но прати топката покрай вратата. Точно преди изтичането на час игра Дортмунд атакува през центъра. Топката стигна до Феликс Нмеча, който си я нагласи на десния крак и стреля, но Поуп спаси, пише "Блиц Спорт".

В 79-ата минута Юлиан Брандт получи чудесен извеждащ пас от Адейеми и се разписа за 2:0. След това англичаните опитаха да стигнат до почетен гол, но атаките им не доведоха до опасности пред вратата на Грегор Кобел.

В следващия кръг от групата Дортмунд ще гостува на Милан на 28 ноември, докато в същия ден Нюкасъл ще има визита на ПСЖ.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай