Дон Фабио пак вдигна купата на богатите

Дон Фабио пак вдигна купата на богатите | StandartNews.com

Берлин. Фабио Капело отново вдигна над главата си Купата от Шампионската лига. Легендарният треньор направи това в Берлин на старта на обиколката на трофея из Европа, организирана от "УниКредит". Вчера по обяд италианският спец се качи на върха на червен двуетажен автобус, с който трофеят пътува из Стария континент. Силен дъжд намокри Капело и посланика на обиколката Карл-Хайнц Ридле.

В три поредни дни футболните фенове ще могат на живо да се докоснат до атмосферата на най-комерсиалния турнир. Персонален пропуск ще осигури на посетителите едно интерактивно преживяване на изложението UniCredit Walk of Champions. Наред с игрите, посетителите ще видят още уникални ценни предмети, свързани с богатата история на европейския трофей. А на края ще могат съвсем безплатно да се снимат с Купата на Шампионската лига.

През трите дни на събитието звезди от световна класа като Джоване Елбер, Томас Хелмер, Регина Халмих и Райнер Калмунд бяха изцяло на разположение на феновете, които можеха да разговарят с тях и да получат автографи.

Както е известно, финалът на обиколката на Купата ще е в България. Трофеят ще посети София, Пловдив, Варна и Търново между 18 и 20 октомври. Преди това Купата ще обиколи Будапеща, Букурещ и Сараево със същия автобус, който е в цвета на "УниКредит" - червен.

Кметът на Берлин и министърът на вътрешните работи и спорта Франк Хенкел също изрази задоволство от старта на обиколката. "За нас е изключително удоволствие да бъдем единственият град в Германия, домакин на тазгодишната обиколка. За всички футболни фенове в Берлин това е една фантастична възможност първи да усетят атмосферата на предстоящия финал през 2015 година", каза кметът.

Събитието, което се проведе в Мюнхен преди три години, пожъна абсолютен успех, като привлече около 26 000 посетители - и всички, разбира се, добре си спомняме кой спечели трофея тогава. Може би това е добър знак за "Херта" или за някой от останалите германски отбори за финала", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай