Доктора нарита противник

Доктора нарита противник | StandartNews.com

Кормилото му се закачи за крака ми, оправда се Роси

Легендата на Мото GP Валентино Роси сериозно се прости с шансовете си да триумфира в надпреварата. Доктора изрита съперника си Марк Маркес извън пистата по време на състезанието на Малайзия. Жестоката изцепка на италианеца му спечели тежки наказания - той ще стартира от последната позиция във финалното Гран при за този сезон във Валенсия. Освен това 36-годишния състезател на "Yamaha" получи три наказателни точки.

"Той дойде много близо до мен и кромилото му се докосна до крака ми. Мотор няма как катастрофира само след такова докосване. Той спечели битката си, след като ме накара да загубя титлата", оправда се след инцидента Роси. Това не е първи сблъсък между двамата. Преди началото на състезанието италианецът хвърли тежки обвинения срещу състезателя на "Honda". Шесткратният световен шампион заяви, че Маркес целенасочено се старае да го изнерви и да помогне на Хорхе Лоренцо. Пострадалият Маркес не остана длъжен на противника си и го оплю пред медиите. "Станах жертва на агресивно нападение. Във футбола това е червен картон. При нас е загуба на точки. Роси е невероятен състезател, но не заслужава да спечели титлата. Уважението ми към него изчезна днес", заяви испанецът.

Доктора води със седем точки пред втория Лоренцо кръг преди края на сезона в Мото GP. Последната надпревара във Валенсия стартира на 8 ноември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай