Дилма Русеф оправда разходите за Мондиала, обеща мерки за корупцията

Дилма Русеф оправда разходите за Мондиала, обеща мерки за корупцията | StandartNews.com

Бразилският държавен глава Дилма Русеф защити средствата, похарчени за организацията на Мондиал 2014, гарантира наказания при корупционни практики и апелира към сънародниците си да посрещнат топло гостите на събитието.

Във връзка с едногодишните протести срещу домакинството, което ще струва около 11 млрд. долара, Русеф коментира, че вложеното в стадиони, летища и друга инфраструктура е една  инвестиция и ще има дългосрочна полза за страната.

"Ние направихме това преди всичко за бразилците", заяви Русеф, предаде Ройтерс. Президентът допълни още, че използваните за световното първенство средства по никакъв начин не намаляват инвестициите в секторите здравеопазване, образование и други обществени услуги, заради което основно протестират бразилците.

Русеф дори заяви, че в рамките на нейния мандат разходите за здравеопазване и образование са сред бюджетните линии, които са имали най-голям ръст. "През трите години, откакто започна строежът на стадионите, те са се увеличили 212 пъти", заяви тя като гарантира, че всички разходи около световното се проверяват внимателно. "Ако се докажат някакви нередности, виновниците ще бъдат наказани", твърда бе тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай