Дейвид Мойс е новият мениджър на "Манчестър Юнайтед"!

Дейвид Мойс е новият мениджър на "Манчестър Юнайтед"! | StandartNews.com

Манчестър. Дейвид Мойс е новият мениджър на Манчестър Юнайтед, новината бе потвърдена официално на сайта на "червените дяволи". Договорът на шотландския спец е за следващите шест години, като той ще застане начело на английския шампион от 1 юли.

Той сменя на поста сър Алекс Фъргюсън, който в сряда обяви, че се пенсионира в края на сезона. Назначаването на Мойс става факт, след като този ход бе одобрен от борда на директорите на "червените дяволи". Специалистът е бил препоръчан за нов мениджър на Юнайтед от самия Фъргюсън.

"Когато обсъждахме кандидатите, ние решихме, че Дейвид Мойс е правилният човек. Дейвид е човек с голям морал и работна етика. От доста време насам се възхищавам на неговата работа и през 1998 година го исках за мой асистент. Тогава, той беше млад и на старта на своята кариера, но оттогава свърши доста сериозна работа в Евертън. Ние нямаме никакво съмнение, че той има нужните качества да застане начело на нашия клуб", каза Фъргюсън за сайта на Манчестър Юнайтед.

Мойс, който води Евертън в последните 11 години, отказа да преподпише своя договор с "карамелите" и пристига на "Олд Трафорд" като свободен агент. Последните му два мача начело на Евертън ще бъдат оставащите две срещи от Висшата лига на Англия с Уест Хям Юнайтед и Челси

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай