Дерменджиев каза защо бил неудобен

Нямам влияние от никого, твърди бате Гошо

Дерменджиев каза защо бил неудобен | StandartNews.com

Изявилият се неуспешно в последната година като треньор на националния отбор по футбол Георги Дерменджиев даде пред БНТ своя прочит на атаките срещу него. 

„Анализът е направен и продължава да се прави такъв. Наистина анализът е дълъг и обстоен. Не бих променил нищо в стартовия състав на България в мача с Унгария. Бих променил само времето, в което да се проведе мачът - през месец март. Знаете какви бяха обстоятелствата и колко играчи отсъстваха. Не за първи път завършваме без победа. Нека критиката бъде градивна, да гледаме реално какво се случва. Нека бъдем търпеливи и градивни с промените, които е нужно да се направят", започна Дерменджиев в интервю за БНТ.

„Проблемът е следния. Младежите имаха възможност да се класират, което щеше да бъде много добре за българския футбол. Оставих играчи, които можеха да помогнат на младежкия национален отбор и съм лишавал мъжкия от тяхното присъствие. Всичко това за напрежение, което се говори в пространството, не е вярно. Моите думи са истината. Независимо че е имало различни искания, с Александър Димитров сме постигали консенсус. Много хора коментират и искат да изкарат някаква новина от тази тема, но това е истината", смята той.

„Никога не съм се оплаквал и няма да го направя, но наистина се работи много трудно в момент, в който не се знае с кои играчи аз ще мога да разполагам. Посягал съм и към други момчета, които са били или контузени, или болни от COVID-19".

„Винаги съм оптимист и трябва да се гледа положително. Естествено, че трябва играчите да се поощрят. Трябва да бъдем наясно с техните възможности. Когато те дават максималното от себе си, трябва да ги поощряваме. Трябва да се знае срещу какви отбори и с каква класа се играе. Няма как сам да оценявам работата си. Вложил съм много труд, без да говоря много. Това е един от моментите, които не са добри за българския футбол. Който да е селекционер, трябва да се пази неговият авторитет. Малко съм неудобен, защото съм независим и нямам влияние от никого. Неудобен съм на тези, които искат да критикуват с неградивна критика".

„Кажете ми за кой играч и то в абсолютно несигурен период има мениджърски интереси? Това е насадено толкова много... Къде е този футболист, който може да бъде конвертируем и може да бъде продаден? Това влияе и на играчите. Информаторите на г-н Кралев са го подвели доста. Има хора, които ще решат дали ще продължа да бъда селекционер на България. Аз съм спокоен за себе си. Тези, които са били близо до мен в националния отбор, знаят какво съм работил", споделя селекционерът на България.

„Много добре познавам Димитър Пенев. Моите големи уважение за това, което той направи за българския футбол. Мнението му за мен е важно. Всеки може да харесва някого и да не харесва някого. Няма как да подвеждат министъра по такъв начин. Виждате как се развива клубният футбол. Стараем се да подберем оптималните играчи за българския национален отбор. Като класа сме доста по-ниско от тези отбори, срещу които играхме в Лигата на нациите. От моя гледна точка има много работа за вършене. За мен има български момчета, които са талантливи и продължат с развитието си, ще бъдат качествени".

„Нека се съберат всички национални треньори, които са били до момента. Нека те си кажат мнението. Много треньори се изхабиха, но няма резултат. Ще бъде от голямо значение всеки от тях да си каже мнението. Адмирации за работата на Илиан Илиев и най-вече на неговите ръководители, че му дават възможността да работи. Наистина трябва баланс. Трябва да играят тези, които са в най-добра форма. Младите футболисти няма как сами да влязат, защото ще се получи обратен ефект. Нека търсим хубавото, колкото и малко да е. Нека знаем точно каква е реалността", завърши Дерменджиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай