Денис Димитров почва срещу №1 на 100 м в Европа

Денис Димитров почва срещу №1 на 100 м в Европа | StandartNews.com

Москва. Българският ас на 100 м Денис Димитров ще започне участие на 14-ото световно първенство в 19,36 ч (бълг.вр).

20-годишният спринтьор е в четвърта серия – шести коридор. Димитров, който е най-бързият юноша в Европа за годината ще бяга срещу №1 на Стария континент през сезона Джеймс Дасалу (Вбр). Британецът има лично постижение от 9,91 сек и по жребии е в първи коридор.

В серията на Денис под 10 сек е бягал и Ричърд Томпсън (Тр и Т) – 9,85 сек. През сезона обаче най-добрият резултат на Томпсън е 10,14 сек, което е само с 0,02 сек по-бързо от постижението на Димитров.

За полуфинала в неделя се класират първите трима от всяка серия и трите най-добри времена от останалите. Световният рекордьор Юсейн Болт ще бяга в последната седма серия в 19,57 ч (бъл.вр). Силвия Дънекова, която ще е първата българка стартираща на световното е във втора полуфинална серия на 3000 м с пр. Тя ще гони класиране между първите 5 ако иска директно да отиде на финала във вторник. Вторият шанс за нея е резултата й да е между петте най-добри извън тези които се класират по право за финала.

Междувременно стана ясно, че Митко Ценов и неговия треньор Йоло Николов са пътували точно 10 часа докато пристигнат в Москва. Заради пълния самолет, който трябваше директно да лети за руската столица в петък двамата национали бяха пренасочени към Виена и от там за Москва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай