Денис Димитров: Отивам за личен рекорд в Москва

Денис Димитров: Отивам за личен рекорд в Москва | StandartNews.com

София. "Тръгвам за Москва с желанието да си направя личен резултат", заяви днес на летище София дебютанта Денис Димитров. Той ще стартира на 14-ото световно първенство по лека атлетика (10-18 август) в спринта на 100 м. През сезона Димитров постави рекорд за своята възраст на 100 м – 10,16 сек, а също така спечели и сребърния медал от Евро 2013 за младежи до 23 г в Риети.

„За мен добро представяне на световното ще е да бягам поне в границите на 10,20 – 10,30 сек. Целта, която съм си поставил е да стигна до полуфинал. Не очаквам да се класирам за финала, защото още съм малък. Желанието ми е да трупам опит. И друг път съм бягал с мъже, но тук вече става въпрос за друг тип състезание, но аз нямам притеснение. Отивам да се забавлявам. Дали Юсейн Болт ще направи световен рекорд зависи от формата му, от условията и дали ще има ден. Ако го направи Евала му. Ще се потвърди, че е най-великия спринтьор".

Относно бъдещото си развитие Денис заяви. - Развивам се, млад съм още. Надявам се да дойде времето в което и аз ще съм сред най-добрите". Димитров ще стартира в руската столица на 10 август в сериите на 100 м, които започват в 19,15 ч (бъл. вр.). Заедно с Денис за руската столица отлетя и Силвия Дънекова, която ще бяга на 3000 м с препятствия. „Тръгвам изключително спокойна за Москва, заяви шампионката на България на 3000 м с преп. Силвия Дънекова. - Не отивам за световна титла, защото си знам резултата и възможностите. Пожелавам си да имам късмет, защото в последните състезания се падах в доста силни серии и това ми изиграваше доста лоша шега. Новините за допинг-скандалите в световната атлетика не ми влияят. Спокойна съм. При нас всичко е ясно и спокойно, защото си работим с професионален лекар". Дънекова стартира в полуфинала на световното първенство в Москва на 10 август в 16,10 ч (бъл. вр). Тя ще е първата българска атлетка, която ще стартира на световното първенство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай