Дават безплатни ски и сноуборд уроци на Боровец

Безплатни уроци по ски и сноуборд за начинаещи ще очакват всички желаещи на 29 февруари

Дават безплатни ски и сноуборд уроци на Боровец | StandartNews.com

Безплатни уроци по ски и сноуборд за начинаещи ще очакват всички желаещи на 29 февруари в рамките на първото по рода си зимно Нестле за Живей Активно! в Боровец. Всеки, дошъл със собствена екипировка, може да получи професионалните съвети на учителите от Бороспорт.

Уроците по ски или сноуборд ще се проведат между 10.00 и 11.00 ч. и 14.00 – 15.00 часа в ски-училище Бороспорт, които са и партньори на събитието. Необходимо е предварително записване на е-mail: [email protected], а местата са ограничени.

Според последни проучвания от 2019 година 66% от хората са склонни да отложат тренировката си или изобщо да не я проведат през зимата – поради ниските температури, леда и снега. Нивата на физическа активности са обикновено по-ниски по време на зима и това е в още по-голяма степен валидно за децата, тъй като родителите се притесняват от настинки или инциденти.

Именно тази статистика иска да промени най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот, превърнала се в национално движение – Нестле за Живей Активно!

Сред останалите снежни активности на 29 февруари ще бъдат: съвети по сноуборд от момичетата от Wild-berries; ски съвети от най-успешния български скиор Петър Попангелов, както и полезни лекции, демонстрации и забавно търсене на съкровища, които ще помогнат на участниците да се запознаят отблизо с планината и да разберат  как да реагират в различни по трудност ситуации  с Планинската Спасителна Служба, Школата по алпинизъм и катерене и BEFSA; най-малките активни почитатели на зимата ще могат да се пързалят с шейни и да правят креативни и готини снежни човеци.

Официален партньор на зимното издание на Живей активно за Нестле е Община Самоков, хотел Рила и Бороспорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай