Даваме 1 млн. лева за нов отбор по бокс

Даваме 1 млн. лева за нов отбор по бокс | StandartNews.com

Двубоите в България ще се предават в над 5 държави

България ще има свой отбор в професионалните серии на Международната боксова асоциация (АИБА) - World Series Boxing. Новината съобщи спортният министър Красен Кралев днес. "Провели сме предварителни разговори да участваме с наш тим в WSB, който ще включва 10 мъже и 2 жени. Той ще се казва Българските лъвове", разкри Кралев.

Страната ни ще се включи в седмия сезон на сериите от януари 2017 г., когато в надпреварата ще участват общо 16 страни, разпределени в 4 групи, както е и сега. Всеки отбор има право да използва и чуждестранни боксьори. Досега няколко българи, сред които и световният ни шампион от Милано 2009 г. Детелин Далаклиев, са боксирали за чужди. Свои тимове в надпреварата имат всички силни боксови нации като Куба, Азербайджан, Казахстан, Украйна, Русия, Китай и др. Мачовете, на които ще сме домакини, ще се играят в различни градове в България. Очакванията са, че двубоите ще се предават в над 50 държави по света и ще бъдат гледани от 100 млн. зрители.

Министър Кралев обяви, че за осъществяването на проекта БФБокс ще кандидатства за 500 000 лв. пред министерството, а за годишната издръжка на тима ни ще са необходими около 1 млн. лв. По предварителни разчети победителите във всеки двубой взема 2500 долара, а загубилият - 500.

Станимира стана лице на АИБА

Станимира Петрова бе поканена от Международната боксова асоциация (АИБА) да стане една от петте посланички на женския бокс по света. Тя е била избрана измежду 300 кандидатки. "Изключително съм горда, че мога да представям България", каза световната ни шампионка в кат. до 54 кг от Южна Корея 2014.

За боксьорите ни предстои олимпийска квалификация в Самсун (9-17 април). При мъжете визи ще вземат първите трима в категория, като и за третото място ще се играе мач. При жените пък само финалистките ще си осигурят квоти, но също ще има двубои за бронза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай