ЦСКА прегази Берое, отличи се българска футболна надежда

Днешните три точки изравниха ЦСКА с втория в подреждането - Лудогорец

ЦСКА прегази Берое, отличи се българска футболна надежда | StandartNews.com

Отборът на ЦСКА подари на феновете си победа навръх националния празник на България - 3 март, съобщава Дир.бг.

По-радостното в случая е това, че по пътя към успеха с 3:0 срещу Берое днес и трите точки, "армейците" бяха вдъхновени от роден играч - Станислав Шопов, който бе един от тримата българи в стартовия състав на Нестор Ел Маестро, редом до Мартин Стойчев и Християн Петров.

Юношата на Ботев Пловдив, който носи знаковата фланелка с номер 8 при столичани, игра много силно и постави до името си два гол и асистенция. Другото попадение пък бе дело на Матиас Фаетон, който получи голов пас именно от Шопов.

На националния стадион "Васил Левски" домакините поведоха още в третата минута, когато Шопов с диагонален изстрел точно под гредата не остави кой знае какъв шанс на вратаря на гостите - 1:0. Задачата на столичани стана още по-лесна в 17-ата минута, когато Франко Рамос получи червен картон. Капитанът на гостите бе изгонен, след като повали с ръце откъсващия се сам срещу вратаря Фернандо Каранга.

Така за втори пореден двубой старозагорци завършват с намален състав, след като при домакинството на Лудогорец бе изгонен титулярния вратар Родриго Ачинели.

Фаетон удвои резултата в 33-ата минута, когато бе изведен зад защитата със страхотен пас от Шопов и от малък ъгъл вкара втория гол в двубоя.

Пет минути по-късно ЦСКА даде жертва, след като Юрген Матай напусна заради контузия, а вместо него влезе Енес Махмутович.

В 48-ата минута Фаетон върна услугата на Шопов, като от своя страна му асистира. Полузащитникът отново бе точен с моищен изстрел, попаднал пак почти под гредата - 3:0.

През второто полувреме Берое продължи да се брани, предвид факта, че бе с 10 човека и като цяло представянето на гостите бе доста безидейно. За сметка на това "армейците" атакуваха постоянно и при всяка възможност играчите в червено опитваха да обстрелват вратата на съперника.

Петнадесетина минути преди края Станислав Шопов бе сменен от Емануел Шакич и заслужено бе изпратен с аплодисменти от трибуните.

Днешните три точки изравниха ЦСКА с втория в подреждането - Лудогорец, като и двата тима имат по 48. Лидер е Черно море с 51, но "моряците" и столичния тим имат два мача повече от шампионите от Разград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай