Нов трансфер за волейболният Нефтохимик

Кой е той

Нов трансфер за волейболният Нефтохимик | StandartNews.com

ВК Нефтохимик 2010 направи още един трансферен удар към шампионската си селекция за предстоящия сезон 2023/2024 у нас и в Европа, съобщиха от клуба.

"Бургазлии привлякоха Марсел Лукс. 29-годишният посрещач, който е национал на Словакия, е вдигал титлата и в родината си, както и в съседна Чехия.
201-сантиметровият Лукс е шампион на Словакия с Прешов, а чешкия връх стига с Карловарско. Освен това е печелил два пъти Купата на Словакия и веднъж – тази на Чехия.
Той попълва карето „четворки“ на разположение на старши треньора на носителя на титлата на България Атанас Петров, като се присъединява към титулярния капитан Георги Петров, Стефан Иванов и Виктор Недялков.

Марсел е десетото ново попълнение на първенците на страната ни. Преди него с шампионите подписаха диагоналите Мурад Хан и Венелин Кадънков, разпределителят Светослав Станков, посрещачите Стефан Иванов и Виктор Недялков, центровете Стеван Симич, Венцислав Рагин, Денис Чавдаров и Александър Кордев.

От шампионския тим остават първият и вторият капитан- Георги Петров и Иван Станев, и либерото на националния тим на България Симеон Добрев. Последният ще има дубльор в лицето на юношата на клуба, братът на Георги Петров – Ясен", написаха на официалния сайт на Нефтохимик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай