Буфон: Оставихме душите си на терена

Буфон: Оставихме душите си на терена | StandartNews.com

Емоционалният Джанлуиджи Буфон не можа да скрие сълзите си след загубата от Германия след изпълнение на дузпи в 1/4-финал на Евро 2016.

Снощи след драматичен мач Германия се класира на полуфинал. Бундестимът надви Скуадрата със 7:6 след изпълнения на дузпи.

"Оставихме душите си на терена. Бяхме толкова близо до победата. Направо е лудост да си помислиш, че Германия пропусна три дузпи и въпреки това ние не успяхме да ги победим", каза след мача видимо разочарованият 38-годишен капитан на "Скуадра Адзура", цитиран от bTV.

Легендарният страж е едновременно доволен от представянето на тима си, но и огорчен от развоя на форума, като направи сравнение с мачовете, които италианците изиграха на Мондиал 2014 в Бразилия.

"Не мога да кажа, че сме били по-слаби от Германия, а напротив. Тази загуба ни шокира, но трябва да гледаме напред, защото предстоят нови предизвикателства и отговорности. Проблемът е, че преди две години си тръгнахме с много поводи да съжаляваме, защото знаехме, че направихме много грешки и не показахме най-доброто от себе си. Тази вечер се раздадохме докрай, но отново не бе достатъчно. Затова сме толкова разочаровани", каза Буфон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай