Браво! Невероятен Гришо отива на полуфинал във Виена

Димитров надделя над Маркос Гирон (САЩ) с 6:3, 4:6, 6:4

Браво! Невероятен Гришо отива на полуфинал във Виена | StandartNews.com

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира по тенис на твърда настилка в зала в австрийската столица Виена с награден фонд 2,49 милиона евро, съобщава Gong.bg.

Димитров надделя над Маркос Гирон (САЩ) с 6:3, 4:6, 6:4. С успеха 31-годишният хасковлия си осигури изкачване с най-малко четири места в световната ранглиста до 28-ото, с което си гарантира и завръщане в топ 30.

Българинът започна силно и след ранен брейк поведе с 3:0 гейма, а след това запази аванса си до края на първия сет. Димитров доминираше сериозно срещу 58-ия в света американец, като направи общо 16 печеливши удара срещу едва един на противника и загуби само две точки от 22 разиграни при собствен сервис, а при първото си подаване той беше перфектен със 17 от 17.

Втората част беше много по-оспорвана и равностойна. При 1:1 гейма българинът пропиля аванс от 40:15 при сервис на съперника, а след това Гирон стигна до първите си възможности за пробив също при 40:15 и се възползва от втората, за да поведе с 3:1. Димитров, обаче, веднага върна брейка, след което изравни за 3:3. Гирон все пак взе сета след късен пробив в десетия гейм.

В решаващата трета част хасковлията реализира брейк за 2:1, но веднага след това загуби предимството си. Димитров все пак проби отново за 5:4 и това се оказа решаващо. Така той си осигури място на трети полуфинал за сезона след турнира в Мелбърн през януари и надпреварата от сериите "Мастърс" в Монте Карло в средата на април, с което заработи 125 970 евро и 180 точки за световната ранглиста.

Българинът завърши срещата с 11 аса срещу само 5 за Хирон и с 41 печеливши удара срещу 16 на американеца.

За място на финала Димитров очаква победителя от двубоя по-късно днес между водача в схемата Даниил Медведев (Русия) и поставения под номер 6 Яник Синер (Италия). За последно хасковлията игра за титла през февруари 2018 година в Ротердам, където загуби с 2:6, 2:6 от Роджър Федерер (Швейцария). Димитров няма трофей от ноември 2017 година, когато триумфира на финалния турнир на АТП в Лондон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай