Божинов: Чакам с нетърпение мача с Левски

Готов съм за разговори с Лудогорец, ако ме потърсят, обяви Валери

Божинов: Чакам с нетърпение мача с Левски | StandartNews.com

Валери Божинов даде своето мнение преди предстоящия в неделя мач между Ботев Враца и тима на сърцето му Левски. Нападателят сподели, дали ще се радва, ако реализира гол и коментира евентуалното си преминаване в Лудогорец.

"Чакам го с нетърпение този мач, аз няма на кого да се доказвам. Мач като всеки един мач, аз лично като професионалист ще играя, ще дам всичко от себе си да помогна на моя отбор, на моите колеги. Който е по-добър, да победи. Ще дам всичко от себе си да мога да помогна на отбора, да трупам статистика, голове, асистенции, дойдох затова във Враца, да трупам статистика. Един футболист трябва да е професионалист, независимо срещу кого ще играем, дори срещу любимия ми отбор Левски. Ще дам всичко да докажа, че Валери Божинов заслужава да играе в голям отбор." А ще се радва ли, ако реализира гол на "сините"? "Не, уважение към всички фенове на Левски, към отбора на Левски, аз съм играл, това е любимият ми отбор, ако се случи да отбележа гол, няма да се радвам. Нормално, ще вдигна ръката и ще се извиня на всички фенове на Левски, защото ги уважавам. Знам колко са направили за мен. Уважение ще има от мен към всички фенове на Левски", обяви Божинов пред "Гонг".

Божинов коментира и слуховете, че може да играе за Лудогорец. "Колеги ме попитаха, дали съм готов, аз съм отворен към всеки един отбор и клуб, който има желание да разговаря с мен, към всеки един отбор съм отворен, независимо дали Лудогорец, дали Левски. Нормално е да разговаряш с такива отбори, те имат високи цели, моите цели също са високи. Да не говорим, лично аз трябва да се концентрирам върху отбора на Ботев Враца и да дам максималното за този клуб и този отбор." Изключен обаче е трансфер в ЦСКА. "Това няма как да се случи, това няма как да стане. Провокираш, но няма как да стане. Да видя, че ми звъни господин Ганчев, цялото ми уважение, но няма как. Аз съм професионалист, но не е коректно да се говори. Враждата между Левски и ЦСКА е голяма, не искам да внасям напрежение. Тази тема е зачеркната." Както нееднократно е казвал, Божинов продължава да има голямо желание да играе за националния отбор. "Нормално, това е вече съвсем друга тема. Ако искат и желаят, със сигурност ще се отзова. С опита, който имам, нормално е да се отзова и да помогна на националния отбор с каквото мога. Всеки български футболист би искал да играе в националния отбор и лошо няма. Ако имам такова обаждане, с удоволствие ще отида, много ясно."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай