Ботев Пловдив лапна португалски треньор, бил е и в Нотингам

В сряда Бруно Балтазар ще изведе „жълто-черните“ за първа тренировка

Ботев Пловдив лапна португалски треньор, бил е и в Нотингам | StandartNews.com

Новият старши треньор на Ботев (Пловдив) е Бруно Балтазар, съобщиха от футболния клуб. Португалският специалист парафира договор с „канарчетата“ до лятото на 2024 година с опция за удължаване на контракта с още един сезон, предаде БНР.

Заедно с Балтазар в треньорския щаб на Ботев ще бъдат португалският помощник Гилерме Рамос и анализаторът Карлос Маркес, както и чешкият фитнес специалист Денис Каван. 

В треньорската си кариера 45-годишният наставник е бил начело на португалските Синтрензе, Атлетико (Лисабон), Каса Пиа, Олянензе и Ещорил, водил е кипърските АЕЛ (Лимасол) и Апоел (Никозия), а освен това е бил помощник треньор и в английския Нотингам Форест. За последно португалският специалист е работил в американския Рочестър (Ню Йорк Сити).

В сряда Балтазар ще изведе „жълто-черните“ за първа тренировка по време на зимната им подготовка. До 14 януари „канарчетата“ ще се готвят на клубната база в „Коматево“, след което заминават за двуседмичен лагер в Дубай, където са уредени три контролни срещи. 

Бруно Балтазар ще бъде петият чуждестранен наставник, който ще води Ботев (Пловдив) през този сезон. Кампанията за „канарчетата“ започна под ръководството на босненеца Азрудин Валентич, а след неговото напускане временно начело застана арменецът Артур Ованесян преди да бъде назначен за постоянно хърватинът Желко Копич. Той обаче бе наказан за двубоя срещу третодивизионния Черноморец (Балчик) в турнира за Купата на България и тогава „жълто-черните“ бяха водени от наставника на дублиращия отбор Неманя Миланович.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай