Борусия на четвъртфинал, феновете в екстаз

Тимът от Дортмунд елиминира ПСВ Айндховен

Борусия на четвъртфинал, феновете в екстаз | StandartNews.com

Борусия (Дортмунд) се класира за четвъртфиналите в Шампионска лига след успех с 2:0 над ПСВ у дома.

По този начин с общ резултат 3:1 след ремито 1:1 в Айндховен, немският тим успя да продължи към най-добрите осем тима в европейския футбол.

Победата бе бурно приветствана от пълния стадион, известен с едни от най-емоционалните фенове в Европа.

Борусия срещу ПСВ със сигурност бе двойка, за която бе ясно, че ще излъчи може би най-желания опонент на четвъртфиналите.

Всичко в Дортмунд обаче се реши с бърз гол в началото на мача, още преди да са изминали и три минути игра. На два пъти бранителите на ПСВ не се справиха с изчистването на топката, тя се озова в Джейдън Санчо, а от границата на наказателното поле английският национал се разписа с отличено насочен изстрел.

Ранният гол доста улесни задачата на "жълточерните", които имаха още няколко добри ситуации за попадение, а такова на Фюлкруг в 77-ата минута бе отменено след намесата на ВАР заради минимална засада.

В 93-ата минута, сякаш от нищото Люк де Йонг се озова на чиста позиция, но стреля изключително неточно и не успя да прати мача в продължения. 

А още със следващата атака Марко Ройс излезе на отлична позиция на другия край на терена и вкара за 2:0, с което окончателно реши всичко в мача.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай