Борец сменя категорията заради олимпийска квота

Айк Мнацаканян се качва от 72 на 77 кг за Токио 2020

Борец сменя категорията заради олимпийска квота | StandartNews.com

Айк Мнацаканян, бронзов медалист от световното и европейското първенство в класическия стил, качва категорията за новия сезон, съобщиха от Българската федерация по борба.

Националът ще се бори вече в олимпийската до 77 кг с амбиция да вземе квота за игрите в Токио догодина. Досега натурализираният у нас арменец спечели и трите си отличия в по-долната категория до 72 кг, която е неолимпийска.

На раздяла със старата си категория Мнацаканян почерпи съотборниците си с печено агне на базата на Белмекен, с пожелание новата да му донесе още по-големи успехи. Тимът ще остане на лагер на високопланинската база до 21 януари, където се подготвя с националите на Сърбия, водени от Стоян Добрев.

Дебютът за Айк при 77-килограмовите ще бъде на държавното първенство в София от 23 януари. С мъжете на лагер е и младият ни талант Едмонд Назарян, който вече има 5 отличия от големи първенства за кадети, включително и две европейски титли. На сбора на Белмекен тимът, воден от двукратния олимпийски шампион Армен Назарян, получи и новата си екипировка за сезона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай