Болт отказа парти за ЧРД

Болт отказа парти за ЧРД | StandartNews.com

Голямата звезда на световната атлетика Юсейн Болт обяви в Пекин, че няма да празнува своя 29-и рожден ден, който е днес. "Ще забавя купона за след световното", каза Светкавицата. Той бе представен последен по време на пресконференцията на Ямайка в китайската столица.

Заради световния рекордьор на 100, 200 м и 4 х 100 м в залата дойдоха над 300 журналисти от цял свят. В началото Болт си спомни за олимпиада в Пекин 2008, когато подобри три постижения на планетата. Едното от тях бе на 200 м на Майкъл Джонсън. "От Пекин 2008 насам съм променен. Научих много през годините. Мога да кажа, че съм по-опитен. Няма да кажа остарял", заяви Болт. Той разкри, че през сезона е имал травма в кръста и тя му е пречела да ползва цялата си сила и за това е чувствал слабост в краката.

"Треньорът ми е щастлив, значи сега сме готови за голямата битка в Пекин. В страхотна форма съм и съм радостен. Готов съм", усмихна се Юсейн. Той заяви, че не се интересува от предстоящата битка в спринта с лидера в световната ранглиста на 100 и 200 м Джъстин Гатлин (САЩ). "Изобщо не съм притеснен от съперниците си. В леката атлетика никога не се знае какво ще стане. Правя това, което трябва и пренебрегвам въпроса "какво може да стане", категоричен бе Болт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай