Събота,

БОК с инструктаж на олимпийците за Токио

От: РЕДАКТОР -
207
БОК с инструктаж на олимпийците за Токио
A
A
A

Българският олимпийски комитет организира среща с ръководствата на спортните федерации, които имат свои състезатели на предстоящата олимпиада в Токио.

В заседанието участва и Мария Гроздева, която ще бъде знаменосец на Българската делегация по време на церемонията по откриване на игрите, Станилия Стаменова, както и треньорите по джудо и спортна гимнастика и художествена гимнастика.

Заседанието бе открито от генералния секретар на БОК Белчо Горанов, който запозна присъстващите с писмото на президента на МОК Томас Бах до участниците в олимпийските игри Токио 2020.  Бяха разисквани и редица технически въпроси, отговори на които бяха дадени от шефа на нашата мисия в олимпийската столица Камелия Игнатова.

Голям интерес предизвикаха въпросите свързани с мерките за Ковид 19. Беше подчертано, че всеки един участник в игрите трябва преди отпътуване да има два PCR теста, както и да бъдат качени от всеки на личния си телефон две апликации, предоставени от организаторите, които са задължителни. Беше обърнато внимание, че всички противоепидемични мерки трябва да бъдат стриктно спазвани от всички участници.

Генералният секретар на БОК Белчо Горанов пожела успех на всички, като сподели със специалистите актуална информация за организацията на игрите.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com