Близо 18 хиляди полски фенове ще викат на "Уембли"

Близо 18 хиляди полски фенове ще викат на "Уембли"  | StandartNews.com

Лондон. Футболната Асоциация на Англия продаде 18 хиляди билета на полските фенове за предстоящата световна квалификация между отборите на двете страни. Англия посреща Полша в ключовия мач от квалификационните групи за Мондиал 2014.

Гостите нямат шанс да се класират, но ако "трите лъва" не спечелят предстоящия двубой на "Уембли" по всяка вероятност ще изпуснат първото място в Група H и може да отидат на бараж. Украинците, които са само на точка зад Англия гостуват на Сан Марино, който досега има записани само загуби.

От ФА пък допуснаха почти 1/4 от феновете на стадиона във вторник вечер да са поляци. От Асоциацията обаче се защитиха, като казаха, че това е направено с цел мерки за сигурност.

Според разпоредбите на ФИФА на гостуващите отбори се полагат 10% от седящите места в квалификационните мачове. "Уембли" е с 90 хиляди места, заради което феновете на противниковите отбори взимат по 9000 билета.

От ФА обаче обявиха, че заради голямото търсене на билети от полската общност в Англия е било взето решението. То е било съгласувано с полската федерация, да предостави 18 000 билета за феновете на гостуващия отбор, пише още Sky Sports.

От ФА признаха, че се притеснени от евентуални проблеми с безопасността. Затова ще бъде приспособено отделно пространство на трибуните извън сектора за гости, за да няма пряк контакт между английските и полските фенове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай