Близнака счупи ребро на конгоанец в бойно шоу

Стоичков се качи на ринга в Свети Влас

Близнака счупи ребро на конгоанец в бойно шоу  | StandartNews.com

Бургас. Хиляди ценители на бойните спортове, туристи и ВИП персони присъстваха на поредното бойно шоу "Maxfight" 33.

Амфитеатърът в комплекс "Арена" в Свети Влас бе домакин на събитието за пета поредна година. На ринга се качи и футболната легенда Христо Стоичков, който лично връчи купата на един от победителите Росен Димитров-Близнака.

Срещата на 77-килограмовия многократен световен шампион по бойно самбо и носител на световната купа по джудо с испански боец се превърна в топмач на вечерта.

В първи рунд Росен Димитров победи с технически нокаут конгоанеца Херман Кунгу, който напусна ринга със счупено ребро. Техничният африканец живее в Испания от години и се подготвя в школата на "Вердум Тийм". Носителят на титлата в категория до 67,800 кг Георги Стоянов-Станчев не разочарова привържениците си и победи гърка Алексис Павлидис с ключ гилотин. След близо година прекъсване заради травма другият носител на шампионски пояс "Максфайт" в кат. до 61 кг Сотир Кичуков се завърна с триумф. Поморийският боец лесно се справи с испанеца Оскар Гонзалес още във втората минута на първи рунд след душене. Другият представител на испанския "Вердум Тийм" Ернесто Навес не успя да срещне опонента си Деян Топалски. 84-килограмовият столичанин претърпя злополука и получи тежка контузия на крака, която попречи за изявата му в Галата. Вместо него на ринга се качи Пламен Пенчев от Русе, който надви Навас в първите минути на първи рунд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай