Блицкриг за волейболистите (ОБЗОР от Баку)

Блицкриг за волейболистите (ОБЗОР от Баку) | StandartNews.com

Блицкриг се стовари върху националите по волейбол в Баку. Нашите нямаха шанс и отстъпиха с 0:3 (-20, -18, -22) на Германия и допусна първа загуба на европейските игри. Немците бяха безпощадни и в трите гейма като ние успяхме да дадем отпор единствено в третия, но отново без успех. В състава се завърна контузения диагонал Жани Желязков, но и с него не успяхме да направим много. Най-резултатен за Германия беше Йохен Шопс със 17 точки. За България капитанът Тодор Алексие реализира 11.

Селекционерът на нашите Ники Желязков също развя бялото знаме. "Германия игра много добре. В допълнение на това ние направихме повече грешки от обикновено. Не знам, може би това се дължи на ранния час на двубоя. Условията са еднакви за всички, но Германия игра много добър волейбол", каза Желязков. Колегата му Витал Хайнен добави: "Големи комплименти за моя отбор, защото определено не е лесно да играеш срещу България в 9:00 часа сутринта", коментира спецът.
В следващия си мач България ще играе срещу Русия. Двубоят е утре от 14,20 ч.

Михайлов приключи 27-и

в индивидуалното бягане по часовник от колоездачната надпревара на европейските игри в Баку. Българинът финишира с време 1:05:43.67 часа на 50,9-километровата дистанция. Николай Михайлов изостана с 6:07,64 мин от победителя Васил Кириенка от Беларус.

Най-добрият ни колоездач се движеше именно около тази позиция в почти всяка контрола на трасето, като само в петия сектор на състезанието даде 22-о време от всички 39 участници. Сребърен медал спечели холандецът Стеф Клемент с време 1:00:46.08 часа, докато трети остана испанецът Луис Санчес с 1:01:08.90 часа.

Унгарец спря Петър Белберов

Боксьорът Петър Белберов загуби още в първия си мач в Баку. В категория над 91 кг при супертежките, българинът падна с 0:3 от унгареца Ищван Бернат. 26-годишният софиянец, който е състезател на новоучредения столичен клуб "Бокс за всички", направи силен мач, но не успя да се противопостави. И през трите рунда Белберов и Бернат се обсипваха с удари, но в крайна сметка и тримата съдии - от Великобритания, Украйна и Латвия, дадоха победа на Бернат с еднакъв резултат - 29:28 точки.

Тежка загуба за Тео в таекуондото

Неприятна загуба претърпя българският национал Теодор Георгиев още на старта на турнира по текуондо. В категория до 80 кг срещу британеца Лутало Мухамад, който е бронзов медалист от Лондон 2012. Георгиев записа първата точка в мача срещу агресивния британец. Но това само го ядоса и до края нашето момче нямаше шанс. Катастрофалната загуба за Георгиев бе с 4:16. Впоследствие Мухамад отпадна на четвъртфиналите и Тео остана без шансове да бъде изтеглен за бронза.

Нашите в петък

09,00 Стрелба, 25 м. пистолет жени, кв, Мария Гроздева, Антоанета Бонева
09,00 Стрелба с лък, индивидуално жени, елиминации, Добромира Данаилова
10,00 Художествена гимнастика, индивидуално, многобой, Мария Матева, Невяна Владинова
11,00 Волейбол, жени, квалификации, България - Хърватия
12,30 Бокс, Тинко Банабаков (49), Стефан Иванов (56), Радослав Пантелеев (81), Стойка Петрова (51)
19,00 Скокове на батут, синхрон, кв, Валерия Йорданова, Симона Иванова

Антон Ризов остана 34-и

в квалификацията на 50 метра пушка в Баку. Българинът постигна резултат от 606.3. Шампион стана германецът Юнгхенел Хенри с 208,5. Марко де Николо от Италия спечели сребърен медал с 207,3. Бронзът отиде при белорусина Сергей Мартинов със 186,3 точки.

Койнашки извън финала

на еднометров трамплин. Богомил остана на 23-о място в квалификациите на турнира по скокове във вода от европейските игри в Баку. 17-годишният българин впечатли журито в "Аква центъра" в Баку, но няколко грешки в десетте му опита го лишиха от възможността за финал. Той завърши надпреварата с 356 точки, докато победителят Илия Молчанов от Русия събра 534,8 точки.

Тушираха борбата като за финал
Националите останаха с 4 медала от игрите

С технически туш приключи участието на българските борци на европейските игри в Баку. Надеждата ни за медал Радослав Великов бе помлян с 0:11 в 4,22 мин от украинеца Василий Шуптар в малкия финал в категория до 61 килограма при на свободняците. Преди това на полуфиналите българинът бе паднал също с технически туш от Бека Ломтадзе (Грузия), а преди това бе победил Шарунас Юрцис от Литва и Ясин Реджалари от Македония. Така Великов завърши пети в категорията. При 70-килограмовите Мирослав Киров загуби шансове за бронз, след като допусна поражение още в първата схватка на репешажите. Българинът падна от представителя на домакините Руслан Дибиргаджиев с 1:4 технически точки. Преди това нашето момче загуби от поляка Магомедмурад Гаджиев с 0:5. В категория до 86 кг в свободния стил Георги Средков се представи по идентичен начин - поражение още на 1/8-финал от представителя на домакините Нурмагомед Гаджиев с 2:14 точки.

Димитър Крумчев също отпадна безславно на осминафинал, след като беше сразен с 0:6 точки от поляка Роберт Баран.
Свободняците си идват в петък рано сутринта.

Така националите по борба приключиха игрите с общо 4 медала. Всички спечелиха класиците ни. Елица Янков спечели сребро, докато с бронз се окичиха Тайбе Юсеин, Евелина Николова и Даниел Александров. За момента тези остават единствените отличия за България в Баку.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай