Бизнесмени дават 11 млн. за ЦСКА

Това чакахме, радват се в "Титан"

Бизнесмени дават 11 млн. за ЦСКА | StandartNews.com

София. Група бизнесмени са готови да поемат издръжката на ЦСКА, се казва в обръщение, подписано от Александър Тодоров. Той беше изп. директор на клуба по времето на Александър Томов. Освен това Тодоров беше член на партията на Лупи "Българска социалдемокрация".

"Най-титулованият български клуб за първи път в своята история е изправен пред опасността от ликвидация. Не е време да обсъждаме причините за това. Главното е да се намери бързо и ефективно решение не само за изваждане на клуба от пропастта, но и за неговото по-нататъшно развитие. Във връзка с това ние, група привърженици на клуба, които се занимаваме с бизнес, сме готови да направим необходимото и да поемем отговорността не само за оставането на ЦСКА в "А" група, но и за достойно класиране през сезон 2013-2014 г.", пишат мераклиите за акциите.

Те предлагат на "Титан" да закупят клуба за сумата от 10-11 млн. лв., в които влизат задълженията към НАП и другите държавни институции, да поемат издръжката на отбора, да направят селекция, а борчовете над 11 млн. лв., които са към фирми на настоящите собственици, да бъдат отписани или поети от тях.

"Съзнаваме, че стабилизирането на ЦСКА ще бъде нелека задача. Разчитаме в това патриотично начинание на червената спортна общественост. Същевременно предупреждаваме за непоправимите последствия от евентуален предумишлен фалит на ПФК ЦСКА", се казва още в обръщението.

"Тази новина много ни радва. Това чакахме, готови сме да започнем преговори веднага", обявиха от ръководството на ЦСКА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай