Бистриха 4 часа бъдещето на "Левски"

Бистриха 4 часа бъдещето на "Левски" | StandartNews.com

София. "Спонсори за "Левски" ще има, ситуацията е тежка, но вярвам, че ще се справим", обяви собственикът на "сините" Тодор Батков след продължилия над 4 часа управителен съвет на клуба. В него взеха участие за първи път представителите на тръст "Синя България" и Националния клуб на привържениците на "сините", които станаха част от управата.

"По време на разговорите двете страни, в лицето на досегашната управа и новата, изложиха своите виждания за управлението на клуба. Тодор Батков бе категоричен, че оттук нататък основната роля на управлението ще падне именно върху управителния съвет, който ще се събира 2 пъти месечно и ще взима решения върху всички въпроси, засягащи финансирането на клуба.

Спортно-техническата дейност пък ще си остава изцяло на плещите на спортния директор Георги Иванов и треньорът Стойчо Стоев. Сините вече са договорили 2 нови попълнения - едното е от България, а другото е сръбският вратар Боян Йоргачевич. Последният е добре познат на "сините" от мачовете с Гент в Лига Европа през 2010 година, когато столичани спечелиха първия мач на "Герена" с 3:2, но на белгийска земя загубиха с 0:1 и не успяха да стигнат до фазата на директните елиминации. Комшията мина успешно медицински тестове следобед в Пирогов, след което се върна с шампионите за година и половина. Той бе доведен от добре познатия у нас Урош Голубович. Бившият вратар на Спартак Варна, Локо Сф, Литекс и Лудогорец в момента се изявява като мениджър.

"Феновете трябва да ни помогнат. Призовавам всеки, който обича клуба, да го стори, закупувайки артикул и най-вече с присъствието си на стадиона", каза още Тодор Батков. Той допълни, че клубът е успял да поеме част от задълженията си и е постигнал договорка за разсрочване на други, за да може да вземе лиценз за Европа.

Бюджетът остава без промяна и Георги Иванов и Стойчо Стоев ще трябва да се вместят в параметрите от есента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай