БФВ и к.к. Албена ще развиват плажния волейбол

Федерацията и курорта подписаха важно споразумение

БФВ и к.к. Албена ще развиват плажния волейбол | StandartNews.com

Българска федерация по волейбол подписа Споразумение за сътрудничество с курортен комплекс "Албена". Целта на  партньорството е развитието и просперитета на плажния волейбол за да може България да класира поне един тим на следващата олимпиада в Париж през 2024 г.

Подпис под Споразумението сложиха Любомир Ганев, президент на БФ Волейбол и Маргита Тодорова, член на Съвета на директорите на "Албена инвест холдинг АД" и директор „Експлоатация, Маркетинг и продажби” в "Албена" АД, в присъствието на генералния секретар на БОК Белчо Горанов.

Партньорите се договориха да обединят усилия за развитието и просперитета на плажния волейбол и за утвърждаване на КК "Албена" като национален Център по плажен волейбол. Споразумението предвижда организиране на състезателни, тренировъчни и научно-практически събития по плажен волейбол, промотирането му сред всички слоеве на българското население, организиране на детски, ученически и студентски лагери, кемпове на волейболни академии, треньорски семинари, подготовка на клубни и национални отбори и др. Договорът е за срок от 5 години.

„Радвам се, че започваме подобно партньорство, тъй като плажният волейбол бележи все по-нарастващата популярност и глобален интерес. В Италия съм виждал как на подобни кемпове се събират по 25 000 участници. Вярвам, че сътрудничеството е за доброто на българския волейбол,“ заяви Любо Ганев, който е и вицепрезидент на БОК.

„От години Албена е с прекрасна спортна база, тя се развива и надгражда непрекъснато и се радвам, че подобно Споразумение ще може да спомогне за прогреса на плажния волейбол у нас. Имаме опита с германски спортисти, организирахме и отделен сектор от плажната ивица, но сега се ангажираме още по-мащабно с развитието на този спорт в България“, каза Маргита Тодорова.

Белчо Горанов също приветства началото на новото партньорство. „Плажният волейбол е сред най-популярните и практикувани на планетата. Днешното споразумение ще спомогне за неговото развитие у нас, ще съдейства много младежи да се увлекат по тази разновидност на волейбола, сред тях със сигурност са бъдещите олимпийски звезди на България“, каза още Горанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай