Безобразният подпали ЦСКА

Безобразният  подпали ЦСКА | StandartNews.com

Тончи е братовчед на баскетболната легенда Кукоч

Безобразен! Така обича да нарича сам себе си Тончи Кукоч, новото лошо момче на футболния ЦСКА. На сърбо-хърватски значението е същото. Но на Запад от границата ни има и друг нюанс: нахакан, безпардонен, не остава длъжен никому.

За два-три месеца Тончи Кукоч успя да подпали българския футбол с изявите си. Не толкова с тези на терена. 24-годишният хърватин е приличен футболист, не е перфектният защитник, но има силни изяви в атака и страховита левачка. Бранителят обаче блесна най-вече с говоренето, което подпали и родния, а за кратко и хърватския футбол. След всяко събитие Тончи бърза да пусне своя снимка във Фейсбук, а мненията му са особено пиперливи и често самохвални. Минава за най-татуирания футболист в родината си, което го прави още по-атрактивен и за медии, и за фенове. За седмица обаче Тончи успя да подпали и ЦСКА. Първо, той направи прочутия спринт в стил "Карл Люис", за да се разправя в тунела с контузения вратар на "Славия" Георги Петков. И изгоря за дербито с "Лудогорец", което на "Армията" чакат като Нова година. После пък ревна за пари и Александър Томов лично нареди да бъде изплатен заложен в договора му бонус. Така взриви останалата част от съблекалнята и тарторите логично скочиха: "Защо на него, а не на всички". Не се трогнаха от обяснението, че Кукоч виси с ипотека в Сплит.
Тончи е роден в красивия адриатически град преди 24 години, семейството му преживява ужаса на войната в разпадаща се Югославия. Роднина му е легендарният баскетболист Тони Кукоч, шампион на НБА с "Чикаго Булс". От малък е обявен за голям талант, но също така от малък обича скандалите. Луд фен на местния "Хайдук", той напуска с гръм и трясък. Посяга на един от треньорите, който не го пуска в игра. Прави мечтан трансфер в италианския "Бреша", но раздялата също е разтърсваща. Тимът губи промоция в елита и хърватинът се ядосва. Забива шамар на капитана, тъй като онзи се смеел въпреки пропуснатия златен шанс. Покрай трансферите левият бек сменя и мениджъра си. Бившият агент е обвинен в участия в банда за изнудвания и палежи на коли. Всъщност нещо нормално за футбола на Балканите.

Така Тончи и приятелката му Катарина решават да се преместят по нашите ширини и Кукоч се озовава в ЦСКА. За няколко седмици хърватинът се обявява за най-добрия ляв бек в "А" група. Мачовете между националните двубои на двете страни му идват дюшеш. Той дава стряскащи интервюта, че няма по-добър ляв защитник от него в Хърватия, но селекционерът Нико Ковач робува на имена. От лагера на "шахматистите" отвръщат, че е анонимник, търсещ реклама.

За капак разкрива в Загреб премията, обещана на българите при успех срещу Хърватия и Норвегия. Казал му я Апостол Попов от ЦСКА. От нашия лагер се скъсват да опровергават, хърватинът също замазва положението, но май е казал истината.
Сам обича да повтаря, че никога не лъже, не премълчава и това му създава врагове. В България вече са хиляди, като президентът на "Славия" Венци Стефанов го нарече "палячо". Кукоч не изчака и ден преди да му отговори злобно. Разбира се, изявите му печелят и хиляди приятели най-вече сред "червените" запалянковци и сред тези на "Хайдук". Всеки негов статус или снимки във Фейсбук събират рекорден брой коментари и харесвания. Хората обичат провокацията, екстравагантността, дори нахалството. И Тончи им дава всичко това ежедневно. Не са малко тези, които се съмняват, че Кукоч просто иска да се хареса на "Армията", докато прибира огромна заплата. Стар номер, в който спортистите от бивша Югославия са ненадминати майстори. За други обаче Кукоч не лъже: просто главата не го слуша.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай