Бербатов и Монако с победа в последната минута

Бербатов и Монако с победа в последната минута | StandartNews.com

Монако. Драматична победа с гол в последната минута постигна Монако в домакинството си на Реймс от 26-ия кръг на френското първенство.

Двубоят завърши 3:2, а Димитър Бербатов игра 10 минути.След като пропусна последния мач заради лека контузия, българинът отново остана на резервната скамейка, но предвид неблагоприятния развой на мача за Монако, в 80-ата минута бе пуснат в игра от Клаудио Раниери.

Развоят на срещата оправда напълно очакванията на Раниери. Той изтъкна в навечерието на мача, че Реймс е третият най-силен гост в първенството и трябва много съсредоточена игра, за да се спечелят трите точки.

Монако събра 56 точки и се доближи на две от водача ПСЖ. Шампионите гостуват на Тулуза в неделя.

Двубоят започна добре за домакините, които поведоха с гола на Валер Жермен в осмата минута. Тогава след центриране от ъглов удар, застанал до близката греда, той отбеляза с глава.

Реймс изравни чрез Принс Онианге в началото на втората част. Френският дефанзивен полузащитник се включи в атаката, премина през двама защитници на съперника, влезе в наказателното поле и преодоля и Даниел Субашич.

Монако успя да си върне преднината в 63-ата минута. Тогава Мунир Обади подаде към лявото крило на Жереми Тулалан. Опитният полузащитник влезе към центъра и от границата на наказателното поле стреля точно по земя в близкия ъгъл.

Осем минути по-късно борбеният отбор на Реймс отново изравни. След центриране от фаул вратарят Субашич и Лавен Курзава сгрешиха, а Онианге стигна до топката и със силен шут отблизо я прати в празната врата.

Монако се насочи в атака в търсене на победата. Малко след влизането на Бербатов гостите останаха с човек по-малко заради червения картон на Аиса Манди.

В заключителните секунди намиращият се в отлична форма колумбиец Джеймс Родригес стреля, но улучи гредата. Топката попадна в Курзава, който отблизо я прати във вратата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай