Белгийски национал объркан с джихадист (ОБЗОР)

Трагедията в Париж обедини французите. Дори ултрасите на "Марсилия" превъзмогнаха футболната омраза към "Пари Сен Жермен" и изразиха солидарността си по красив начин

Белгийски национал объркан с джихадист (ОБЗОР) | StandartNews.com

Наинголан отърва арест, полицаите го познали

Полицията в Антверпен се припозна в белгийския национал Раджа Наинголан и за малко да го арестува под подозрение, че е терорист. Футболистът, който играе в "Рома", се беше прибрал в родината си във връзка с анулирания мач на "Червените дяволи" с Испания, който по програма бе насрочен за вторник. Халфът решил де се възползва от свободното време и да мръдне за един ден от Брюксел, за да се види с роднини и познати. Единият от тях беше известният фламандски актьор Матиас Шьонаертс, с когото като малки са ритали заедно в юношеската академия на "Беершот". За зла беда, той предизвикал съмнения с външния си вид в местния хотел "Радисън". Клиенти го забелязали, уплашили се и веднага звъннали на полицията. На място пристигнали трима служители на органите по сигурността, които обаче се интересували от футбол и го познали.

Раджа Наинголан прие объркването с чувство за хумор и заяви: "Очевидно имам външен вид, който плаши". Наинголан, чиято коса и татуировки наистина предизвикват притеснения, допълни: "Имах късмет, че полицаите веднага ме познаха." Грешката с Наинголан стана по време на всеобщите проверки в Белгия, започнали с търсенето на терористи, участвали в парижките атентати.

Тарашат публиката преди мачовете във Франция

Безкомпромисен обиск очаква всички зрители на мачовете от френското първенство през уикенда. Публиката ще бъде претърсена и преджобена, като това трябва става преди да се стигне до входовете на стадиона. Категорично се забранява да се внасят петарди и фойерверки, както и всякакви опасни предмети, като мотоциклетни каски и тежки плакати. На всички стадиони преди мачовете ще звучи "Марсилезата". Президентът на футболната лига Фредерик Тириез обеща да присъства на първата среща от кръга днес в Ница, където гостува "Лион". По-рано вътрешното министерство забрани присъствието на агитки на гостуващите отбори. Един от потърпевшите е кандидат-шампионът ПСЖ, който гостува на "Лориен". Стадионът там е в центъра на града, а билетите, чиято цена достигна 50 евро, бяха разпродадени още до сряда. Охраната, която ще бъде засилена, ще следи щателно за ултраси от столицата. Преди мача и на полувремето домакините ще забавляват местната публика с анимации. Феновете на ПСЖ, част от които са от смесен произход, или потомци на имигранти, в миналото създаваха проблеми след двубои в Париж.

Испания ще се крие на остров

по време на Евро 2016 във Франция догодина. Футболната федерация е решила базата на отбора да е хотелският спа комлекс "Атланте Реле Таласо", който се намира на Ил дьо Ре. Островът е свързан с дълъг мост със сушата и се намира точно срещу Ла Рошел, между Нант и Бордо. За сметка на това на него има и стадион, където отборът на Висенте дел Боске ще може да тренира. За мачовете си испанците ще трябва да използват или малкото летище на Ла Рошел, или специални вагони в скоростните влакове "Те Же Ве". Повечето от страните, които най-рано се класираха за финалите, са си избрали базите, като тези на Англия, Австрия, Португалия и Полша се намират край Париж. Франция традиционно ще е Клерфонтен, Италия и Швейцария край Монпелие, Германия - на езерото Леман край Евиан, а Уелс си хареса Бретан.

Тършуват за бомби на "Бернабеу"

Въпреки че опасността от джихадистки атаки в Испания се смята за по-малка, до днес се обсъждаше дали дербито "Реал" - "Барселона" все пак да не бъде отменено. Мачът беше поставен в категорията "свръхрискови събития", а охраната ще бъде инструктирана да дебне за фенове, които ще се опитат да се доберат до играчите на терена. На разположение на полицията в Мадрид ще има служители на частни компании по сигурността, като се очаква броят им да достигне 3000, или 2 пъти повече от охраната на "Реал" - "Ювентус" от Шампионската лига през пролетта, когато за реда се грижиха 1635 човека. Преди мача районът ще бъде претършуван от екипи за търсене на бомби, придружени от специални кучета. Преди 15 години на Ел Класико ЕТА взриви бомба, която рани 10 човека, но срещата се състоя.

"Марсилезата" пак ще огласи Англия

преди мачовете във Висшата лига от събота до понеделник. Френският химн ще звучи на всички стадиони във Висшата лига в памет на жертвите от атентатите. Той вече звуча на "Уембли" на контролата Англия - Франция във вторник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай