Беларус ликува!

Северна Ирландия отново не записа победа

Беларус ликува! | StandartNews.com

Северна Ирландия записа четвърта загуба, този път като домакин на Австрия. Така ирландците завършват участието си в Лигата на нациите последни в група 3 на Лига "В". Срещата нямаше никакво значение за първото място в групата, което Босна и Херцеговина си спечели. 
Гостите поведоха в началото на второто полувреме с попадение на Шлагер, но Кори Еванс изравни в 57-ата минута. Ирландците вече виждаха първата си точка, когато в последните секунди Валентино Ладзаро разочарова феновете по трубините с победен гол за австрийците.

В другите срещи изиграни до момента в турнира Беларус се изкачи в Лига "С", след като спечели групата си. Те спечелиха последната си визита срещу Сан Марино с 2:0 и задържа първата позиция в Група 2, като останаха пред Люксембург, Молдова и Сан Марино. Халфът на БАТЕ (Борисов) Станислав Драгун откри още в 8-ата минута, а Антон Сарока удвои в 52-ата.  Така тимът завършва битката без нито една загуба и от следващото издание ще има по-силни съперници. Освен това Беларус получава шанса да се бори за класиране за Евро 2020, ако не успее да си спечели място през редовните квалификации.

В другият мач от групата Молдова и Люксембург завършиха при резултат 1:1. Раду Гинсари реализира дузпа в 58-ата минута, с което изведе молдовците напред в резултата. В 70-ата минута Стефано Бензи изравни за гостите от Люксембург, които завършват на второ място в крайното класиране в групата с 10 точки. Молдовците са трети с 9, а лидер е Беларус с 14 точки в актива си. Сан Марино очаквано остана на четвъртата позиция без точка в актива си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай