Бъдещето на българските щанги е в добри ръце

Една интересна среща с Иван Иванов и Стилян Гроздев

Бъдещето на българските щанги е в добри ръце | StandartNews.com
  • Разберете повече за подготовката на бившия олимпийски шампион и един от най-младите му състезатели

Олимпиадата в Токио завърши, а България спечели 3 златни медала! За съжаление във вдигането на тежести нямахме щастие да видим наш сънародник на почетната стълбичка. Това обаче може да се промени още на олимпиадата в Париж през 2024 година благодарение на Иван Иванов и Стилян Гроздев.

Иван е 4-кратен световен шампион (1989, 1990, 1991 и 1993). На европейски първенства в категория до 56 кг. той печели златен медал в Риза (1998), сребърен в София (2000) и бронзов в Ла Коруня (1999). Бронзов медалист е от световното първенство в Лахти (1998).

Върхът в кариерата му е на летните олимпийски игри в Барселона през 1992 г., където печели златния медал.

В момента Иван е начело на националния отбор по вдигане на тежести на България и е убеден, че най-големите успехи са все още в бъдещето му. Стилян Гроздев, един от състезателите му, е една от големите му надежди, че това е така!

Стилян е едно от най-младите лица в българските щанги, но вече има солидни успехи зад гърба си. Талантът от Русе е 3-кратен европейски шампион като една от титлите му на европейската сцена е при мъжете. Тежка травма извади Стилян от олимпийските игри, но ползвайки социалните мрежи, той смело заяви: „Обещавам, че ще се завърна много по-силен и по-подготвен от всякога!“

Състезателят и неговият треньор застанаха пред обективите на Pulse Fitness & Spa, където протичат част от заниманията им, за да споделят повече за своята мотивация и тренировъчни методики. Вижте цялото интервю с двамата във видеото:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай