Баскетболът и волейболът се завръщат в БНТ

Баскетболът и волейболът се завръщат в БНТ  | StandartNews.com

София. Мачовете от националните лиги за мъже по волейбол и баскетбол се завръщат в ефира на БНТ, съобщи за Стандарт нюз Методи Манченко, главен продуцент "Спорт" в БНТ. Медията има договор да излъчи двубоите от волейболния календар до края на годината и започва в петък с ЦСКА - "Добруджа" от 17:30 по БНТ2 и БНТ Свят. Зад микрофона застава най-опитният волейболен коментатор у нас Сашо Йовков. Аудиторията може да очаква дербито от кръга при волейболистите всеки петък.

Всяка събота късен следобед ще бъде времето за почитателите на Националната баскетболна лига. Ръководството на лигата и БНТ са в напреднала фаза на преговорите, но още преди да бъде сключен договор, аудиторията ще може да проследи на 18.10.2014 година по БНТ HD и БНТ Свят дербито от втория кръг "Балкан" - "Лукойл-Академик". Коментатор ще бъде емблематичният Камен Алипиев.

През този сезон силите в лигата изглеждат доста изравнени и затова е интересно кой ще надделее в сблъсъка на съседите и ще успее ли Александър Тодоров да надхитри в тактическия двубой новия-стар треньор на академиците - Йовица Арсич.

БНТ ще излъчи трети мач от общо 26, които „Левски" трябва да проведе в остра конкурнеция на отборите от Адриатическата лига.

Разкъсвани от финансова и кадрова криза „сините" са без контузения Брендън Хийт и некартотекираният Станимир Маринов, но вече с Константин Папазов за двубоя в неделя с първенеца на Черна гора в последните осем години Будучност Воли. Това е второ домакинство от Адриатическата лига в зала „Универсиаада". Съперникът е пълен със звезди и няма загуба до момента. Предаването на живо по БНТ HD започва на 19 октомври. От БНТ допълват, че телевизионни екипи, които желаят да заснемат посочените мачове трябва предварително да поискат права за сублиценз от Дирекция „Търговска" в БНТ – отдел спортни права.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай