Барса играе ва банк за Неймар

Бразилецът е основната трансферна цел на каталунците за лятото

Барса играе ва банк за Неймар | StandartNews.com

Бразилският нападател на ПСЖ Неймар е трансферната цел №1 за Барселона за това лято. Каталунците изглеждаха решени да направят пореден опит, за да си върнат бразилския футболист, но финансовата криза, която бе породена от коронавируса забави инерцията поради икономическите трудности на операцията.

Новият треньор на Барселона Кике Сетиен отвори широко вратата за завръщането на Неймар. Той даде да се разбере, че този трансфер ще бъде на друго ниво за новия спортен проект. Натискът е огромен и сега ръководството на клуба трябва да вземе голямото решение дали да направи нов опит да привлече Неймар или да изчака няколко месеца.

Барселона очевидно даде приоритет на трансфера на Лаутаро Мартинес от Интер. Това може да бъде една от големите трансферни операции на летния пазар.

В същото време каталунците водят преговори с Ювентус за бартер, в който е много вероятно да участват няколко футболисти.

Голямата инвестиция, която Барселона планира за този трансферен прозорец ще отиде в Лаутаро Мартинес. Каталунците дори не възнамеряват да плащат цялата сума от 111 милиона евро, която е записана в неговата откупна клауза, а ще я намалят с включването на някои играчи. Очевидно е, че „блаугранас“ ще трябва да вложи близо 60 милиона евро за аржентинския голаджия. Това е сериозна трансферна сума, въпреки че може да се изплаща на вноски. По принцип това ще са всички налични пари на Барселона за летния трансферен пазар, тъй като намаляването на доходите е брутално поради кризата породена от коронавируса.

Барселона ще направи всичко възможно да намали значително заплатите на голяма част от футболистите. Също така клубът ще се стреми да продаде играчи на стойност 100 милиона евро преди 30 юни, за да може да балансира своя бюджет.

Вариантът Неймар би бил възможен само чрез договаряне на бартер на важни играчи. Идеята на каталунците е да изчакат до края на юли и след това да преценят как ще действат.

Завръщането на Неймар е все още живо в офиса на Барселона и може да бъде активирано в точното време. Доказателство за това е, че комуникацията между каталунския клуб и семейството на Неймар е много плавна. Завръщането на Неймар на „Камп Ноу“ не е изключено, пише още Dsport.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай