България загуби от Италия, полуфиналите не са сигурни

България загуби от Италия, полуфиналите не са сигурни  | StandartNews.com

Мар дел Плата. България изгуби с 1:3 (18:25, 25:18, 22:25, 24:26) гейма от Италия във втората си среща от Група D на финалите на Световната лига по волейбол. Мачът започна тази нощ от 03:10 часа българско време в зала "Естадио Ислас Малвинас" в Мар дел Плата, Аржентина.

Възпитаниците на Камило Плачи победиха Аржентина с 3:1 в първия си двубой и се нуждаеха от нов успех или поне още 2 гейма, за да се класират сигурно за полуфиналите на Световната лига. Не успяха срещу Италия. Все пак българските волейболисти запазват шансове за класиране.

Първата точка от мача бе за италианците, за тях бе и първият гейм, който завърши 25:18. Точно със същия резултат, секунди преди 4 часа завърши и вторият гейм, но за нашите. Следващите два гейма бяха за италианците.

Както се очакваше италианският селекционер на България заложи отново на основната си шестица.

Така българите завършиха с 3 точки след 1 победа и 1 загуба, но трябва да изчакат резултата от последния мач в групата утре (20 юли) между Италия и домакините от Аржентина, за да разберат дали ще продължат напред на полуфиналите. При каквато и да е победа за "скуадра адзура" над аржентинците, България ще бъде полуфиналист. При успех с 3:0 гейма за "гаучосите", италианците ще останат на последното 3-то място в групата и ще отпаднат, а българските волейболисти ще продължат. При победа с 3:1 гейма за Аржентина пък, трите отбора ще се изравнят по геймово съотношение (4:4) и ще се гледа точковия коефициент помежду им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай