България има четвъртфиналист на Australian Open

България има четвъртфиналист на Australian Open  | StandartNews.com

Мелбърн. Наказателната акция на Григор Димитров на Откритото първенство на Австралия по тенис продължи и днес с четвъртата му поредна победа. Жертвата на хасковлията днес бе испанецът Роберто Баутиста Агут. Димитров спечели мача макар и трудно с 6:3, 3:6, 6:2, 6:4. Двубоят от осминафиналите проължи точно 143 мин, като за победата Димитров реализира и 11 аса. С успеха си Гришо стана първия български тенисист успял да се класира за четвъртфинала на турнир от Големия шлем. Победата изравни резултата в мачовете между двамата на 2:2.

Успехът осигури на Димитров $270,000 от наградния фонд и 340 точки за световната ранглиста, благодарение на които той със сигурност ще направи своя дебют в Топ 20, изкачвайки се до №19. На четвъртфинала в сряда на "Род Лейвър Арина" Гришо ще се изправи срещу победителя от мача между №1 Рафаел Надал (Исп) и №10 Кеи Нишикори (Яп).

"Чувствам се великолепно като първия българин четвъртфиналист на AusOpen, заяви след победата днес Гришо. - Мачът се получи отличен. Във втория сет Агут игра добре и трябваше да се боря за всяка точка. Важното е че спечелих. На четвъртфинала се надявам да стане добра битка, без значение с кой."

В същото време гаджето на Димитров Мария Шарапова загуби от Доминика Цибулкова с 6:3, 4:6, 1:6. Така рускинята ще може да се концентрира в Мелбърн към подкрепата на българския ас. На Мария и предстои участие на турнира в Париж, а след това дебют като репортерка на зимната олимпиада в родния й Сочи. Шарапова трябва да пристигне в столицата на олимпиaдата на 3 февруари, за да се присъедини към екипа на NBC. В Сочи примата на тениса планира да остане една седмица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай