Българите със силен ден в гигантския слалом

Българите със силен ден в гигантския слалом | StandartNews.com

Силно представяне записаха в гигантските слаломи от свентовното българските състезатели. Мария Киркова бе много убедителна в първия манш, като остана само на 1,4 сек от 30-ата позиция. В крайна сметка тя завърши 41-а, като остави зад себе си 26 състезателки, които бяха стартирали с по-предни номера от нейния.

"Стана много хубаво състезание. Пистата издържа. По-доволна съм от първия манш, но във втория умората си каза думата, заради голямото чакане. Като цяло съм доволна, че с този номер, карах добре. Понеже апетита идва с яденето, със убедена, че можех да карам и по-добре", коментира Киркова. Утре тя ще стартира и в слалома.

При мъжете Стефан Присадов и Алберт Попов караха силно и завършиха съответно 12-и и 22-и на квалификацията във Вейл. За Аби представянето е стабилно, като се има предвид, че е дебютант на световно при мъжете. Стефан също бе на познатото си силно ниво. С класирането си в първите 25 двамата се класираха и за основното състезание. Днес от 19,15 ч (бълг.вр) Присадов и Попов ще участват в първия манш на гигантския слалом, а втория е от 23,15 ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай