Българинът на Джирото: Вятърът изцеди силите ми

Българинът на Джирото: Вятърът изцеди силите ми | StandartNews.com

Николай Михайлов води колоната 200 км в най-дългия етап

Първият български участник в Обиколката на Италия - Николай Михайлов води колоната в продължение на 200 км в 7-мия етап. Държавният ни шампион, заедно с още трима италианци, се откъсна от основната група още в началото на състезанието. Преднината на бегълците стигна 11 минути. Постепенно тя намаля, а групата прибра бегълците 21 км. преди края като Михайлов остана едноличен водач в рамките на 2 км с българския трибагреник на гърдите. В крайна сметка българинът завърши на 137-ма позиция на повече от 12 минути зад победителя в най- дългия етап на Джирото.

„Първите 100-120 км бяха много тежки, защото имаше силен насрещен вятър. Това наистина много ни изтощи", разказа Михайлов пред topsport.bg.

„Малко късмет не ни стигна. Имахме добър аванс пред основната група, но явно имаше още много заинтересовани отбори днес. Надявахме се, че може да ни оставят, но не стана така. Доволни са всички в отбора. Това ни беше целта и задачата - да имаме човек в откъснала се група. Етапът бе много дълъг и мислехме има шанс да не тръгнат да ги гонят", разказа нашето момче, което кара за полския ССС "Спранди" Полковице.

„В следващия етап ще го давам по-спокойно, защото наистина съм много изтощен. Ще си стоя скрит в основната група, ще гледам да възстановя малко, ако може така да се каже. Макар че трудно ще стане, защото профилът на осмия етап е много тежък", разкри още Николай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай