Балъков: "Барселона" ме искаше

Балъков: "Барселона" ме искаше  | StandartNews.com

Красимир Балъков е бил близо до трансфер в "Барселона". Това разкри настоящият треньор на "Литекс" в интервю за португалското издание О JOGO. Бала е можел да облече екипа на каталунците през 1994 година, но в крайна сметка от Спортинг поема към Щутгарт.

"Ние сме една малка страна като Португалия. Играхме на полуфинал, а след това играхме за третото място, което е много важно в нашата кариера. За мен нашата генерация от 1994 година направи нещо невероятно. Изградихме добро име за българския футбол. Имахме добри играчи, но за нас най-важното нещо беше отборът. Това е най-силният отбор в историята на България", сподели Красимир Балъков, цитиран от Гонг.

"Тогава "Барселона" взе под наем Хаджи. Знаете как се случват нещата във футбола, не мога да кажа какво се случи точно. Беше бизнес. Аз все още играех в "Спортинг", когато към мен проявиха интерес от "Барселона", "Байерн", "Айнтрахт" Франкфурт и "Щутгарт". "Щутгарт" бе много настоятелен за моя подпис и оказа голям натиск на Спортинг. Показаха повече от другите отбори, че ме искат", добави той.

"Всичко се случи след Световното първенство през 1994 година. След това от "Спортинг" заминах за "Щутгарт". Сделката с "Барселона" или "Байерн" нямаше как да стане лесно, а "Щутгарт" настоя, опита всичко и аз реших да отида там", посочи още Красимир Балъков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай