Б. Горанов откри "Олимпийско образование и възпитание"

Б. Горанов откри "Олимпийско образование и възпитание" | StandartNews.com

Генералният секретар на Българския олимпийски комитет (БОК) Белчо Горанов (на снимката) откри днес първата национална конференция на тема "Олимпийско образование и възпитание", която се провежда в Национална спортна академия (НСА) "Васил Левски".

Участие във форума взимат повече от 120 учители по физическо възпитание от столични училища и от страната, преподаватели от НСА, студенти от специалностите "Спортен мениджмънт и учителски профил", както и експерти.

Конференцията е организирана от Националната олимпийска академия на БОК в сътрудничество със спортната академия.

Приветствия към участниците с пожелания за ползотворна работа освен Белчо Горанов, отправиха още заместник ректорът по учебната работа на НСА "Васил Левски" доц. Николай Изов, ст. експертът по физическо възпитание и спорт към РИО Мариана Стоилова и доц. Каролина Лазарова, ръководител катедра "Теория на физическото възпитание" в НСА.

Първият доклад от форума бе на декана на Национална олимпийска академия доц. Лозан Митев. В него той засегна проблемите при възпитанието на младото поколение и приложение на олимпийските програми и философия в училищата. Доц. Митев изрази надеждата си конференцията да се превърне в традиция и да успее да изпълни задачите, които организаторите са си възложили, а именно да обедини заинтересованите страни около една обща концепция за развитието на олимпийското образование, да бъде поле за обмен на идеи и добри практики. Ваня Александрова, модератор на събитието, запозна присъстващите със структурата и мисията на Националната олимпийска академия на БОК, както и с историята на нейното създаване през 1983 г.

През последните три години НОА провежда редовни сесии за учители. Организирането на конференцията е продължение на тези активности, породено от интереса към олимпийската тематика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай